2012-01-10 2 浏览
无心插柳下, 经过此间食店, 朋友话食~ 我就去拎位~当时朋友都只系刚收工, 我巳经在店外. 经理刚好俾飞我.其实入面有位. 经理表明入座起计个半小时..我只好话再行下先..等阵先入去. 其实经理都俾埋飞我~ 但点知佢又话当晚唔太多人, 可以俾我入去坐左先, 落单先开始计时. 十个赞~!!!一去到就有茶~原来系每位收茶钱....两个人, 散叫几样野食~ 小笼包一定有叫~仲叫多左个素菜饺. 每样都系有6只. 小笼包好大粒, 入口好香, 又有热热既汤, 不错~!素菜饺比较干身. 如果可以湿番少少会好味D~!再叫左个熏蛋, 好入味. 蛋黄强白去到半熟之间咁~ 有少少温泉蛋既感觉~青瓜海蜇皮梗系唔少得~ 味道一般~ 冇惊喜.最后叫多个牛肉面, 同台湾本地既当然系冇得比. 但身在香港, 算系咁~ 汤都算浓~ 不过带味精. 牛肉好大件. 仲多左件牛根~!第一次黎食, 尚算满意. 可以再黎~!
无心插柳下, 经过此间食店, 朋友话食~ 我就去拎位~

一去到就有茶~原来系每位收茶钱....
小笼包好大粒, 入口好香, 又有热热既汤, 不错~!

素菜饺比较干身. 如果可以湿番少少会好味D~!

青瓜海蜇皮梗系唔少得~ 味道一般~ 冇惊喜.
第一次黎食, 尚算满意. 可以再黎~!

2012-01-04