2019-03-16 232 浏览
记得上次经过嘅时候,排晒长龙,今次经过总算碰到唔多人嘅一日,一于入去试一试。麻油鸡乌龙面鸡系大大件,份量也不少,食落觉得好滑。加咗麻油之后,令成个汤底更加好味。而面煮得刚刚好,唔会太硬。另外仲有椰菜,感觉更加健康。不过个人觉得落咗太多姜,或多或少姜嘅味道过于重。蚵仔大肠面线面线应该算系台湾其中一款有名食物,呢度嘅面线好有台湾嘅感觉。每只蚵仔都几大只,不过大肠嘅份量略嫌少左d,同埋成碗面线有少少咸。三杯鸡髀菇系台湾夜市已经好钟意食菇,见呢度有叫左个小食。煮嘅时间刚刚好,而菇亦都好入味,不过都系略嫌有少少咸。(厨师今日重手左?)另外加多22有多一款小食同饮品,叫左卤水豆腐同 。可惜卤水豆腐唔入味,属于失败之作。饮品就系百香果红茶,叫左少甜,百香果已经搅烂溶于红茶中,都算系食物嘅唔错配搭。

麻油鸡乌龙面
麻油鸡乌龙面

蚵仔大肠面线
蚵仔大肠面线

三杯鸡髀菇
(厨师今日重手左?)
三杯鸡髀菇

卤水豆腐