2019-10-27 32 浏览
星期六晚要去石门饮,所以出左去好日都唔黎既沙田食lunch。本身想食穴,但系原来沙田呢间星期六系无lunch set,唔太抵所以就周围睇下有乜其他野食。最后见到呢间唔洗等位,价钱又唔算贵,所以就拣左呢间西餐厅食。我地两个人叫两个餐share,拣左一个汉堡,一个烟三文鱼卡邦尼意粉。先系餐汤,沙律同餐包。当日既忌廉蘑菇汤做得十分好,唔系罐头汤,有好多蘑菇粒,好浓。沙律普通正常,餐包都系出色既,够新鲜,软熟同埋暖。呢个苹果木烟三文鱼配卡邦尼意粉好评。意粉酱汁够浓郁,芝士味足够,而且有唔少蘑菇同烟肉粒。而且烟三文鱼够新鲜,完全唔会出水,个阵木既烟熏味都几重,又唔会太咸,好食。跟住系汉堡。呢个ok啦!牛肉煮得刚刚好,唔会太熟,但呢个牛肉本身无乜汁,唔够香肉味。而且无酸瓜无酱汁,太寡啦!但系汉堡入面夹左烟肉补救,所以还可以啦。我觉得呢间餐厅无乜特别,都唔会突登黎食。最好既地方就系𩠌菜黎得好快,坐低点左菜无耐已经有得食。