2019-03-20 42 浏览
天气冻冻地,就当然要同朋友打下边炉啦,尚鲜都好近地铁站,够晒方便!入到去都坐得几阔,如果卡位仲会有埋电视睇,十分贴心。我地就叫左个星级之选套餐,因为set好晒,唔洗再谂同埋真系几抵。汤底拣左鸳鸯,姬松茸冬瓜同埋血池麻辣汤试试佢。冬瓜清清地,味道清甜,岩晒煮滚菜同海鲜,不过我个人就钟意麻辣汤多D,唔系好辣,但系麻麻痺痺既感觉好过隐。套餐包埋冷盘,有清酒饱鱼食,好爽口,再黎泰式生虾,辣辣地好醒胃呀!之后就到手切安格斯牛,卖相已经相当吸引,同埋呢到D安格斯牛唔会得个肥字,脂肪同肉既分布都好平均,加埋麻辣汤少少麻既感觉,真系好正。海鲜拼盘有海虾﹑圣子﹑鳝片同大蚬,食落都几新鲜同埋爽口,个人特别推介鳝片,肉嫩鲜甜,好出色。再黎就系滖左丸(鲜打猪肉丸+墨鱼丸)+芝心狮子狗卷+脆皮芝士肠,全部都弹牙,但手打系唔同D,所以猪肉丸特别好食!仲有木耳仙虾云吞,有D菜系入面,清清地好爽口,同时同埋时令杂菜同菇一齐食,中和一下。食完菜又可以食D好邪恶既猪3毛(猪肝﹑猪血同猪皮),佢将猪3毛放系个架到又几靓,都几方便夹。猪血唔系到到打边炉都有得食,最钟意就系配麻辣汤一齐,又系停唔到口!最后就食咗稻庭乌冬收尾,稻

最后就食咗稻庭乌冬收尾,稻庭乌冬系相对上幼少少而烟韧咬口,食多几条都唔会顶住个胃,作为最后一首菜真系大满足!