2018-08-02
😬又跟妈妈👩🏻去饮茶不过饮茶点可以咁求其加黎呢度食就最好不过 💡从来都唔太钟意好噪既地方 但就好钟意饮茶热热闹闹既气氛古法鸭脚包 初头以为系刈包咁 原来系鸭脚包住鸭肠 ,鸭肝 同叉烧 然后黎去烧 非常唔简单既功夫 口感有点搞笑 ‼️硬肉得黎仲会带点肥肉既爽口质感 比起一般烧味 更有层次 肉更多汁 但重点系冇太大感觉到系肥腻 反而系油香 惹味个只😊另一考起师傅既菜式 必定系金钱肚 小编系后尾食完买既 师傅话用微波炉叮2叮就食得 鸡肝,叉烧同肥肉串连一齐 外脆内软(尤其面头块肥肉脆脆地 好香口🤤)有d后悔点解小编唔出生早到食到d咁好既食物黎到莲香栈 点少得莲蓉包 一擘开个饱 莲蓉爆馅 莲蓉够实净 饱到似食月饼🧐果然真。材实料呀牛栢叶做得一d都唔马虎 咬落相当爽口😝一定要食!环境虽然有点儿逼 装修又唔见咩富丽堂皇😅 台面同餐具有些少污秽 不过胜在有份亲切感 除左点心卡有旧式咁盖印 餐牌仲会用旧时用开既花码 🤔有莲香栈既旧式茶楼系香港已经买少见少 🙍🏻♀️老师傅拥有传统精湛手艺更廖廖可数 于是唔少专诚到访一尝旧时味道其实一班人聚下旧 怀愐昔日既日子系几咁好既一件事黎😌
不过饮茶点可以咁求其加
黎呢度食就最好不过 💡
从来都唔太钟意好噪既地方 但就好钟意饮茶热热闹闹既气氛
古法鸭脚包 初头以为系刈包咁 原来系鸭脚包住
有d后悔点解小编唔出生早到食到d咁好既食物
牛栢叶做得一d都唔马虎 咬落相当爽口😝一定要食!
其实一班人聚下旧 怀愐昔日既日子系几咁好既一件事黎😌