2024-02-08 553 浏览
落住毛毛细雨又冻又湿,就好想食下辣,近近地去左铭兴酸菜鱼,明明上次经过都唔爆场㗎,今晚要等位呀😣都好好彩,等左无一分钟就有人走,撘左张四人枱,意外地店内过半数食客都系讲国语的,咁即系好正宗啦😆⭐无刺藤椒酸菜鱼并肥牛饭自己想食酸菜鱼,咁贪心啲并埋肥牛先,一大碗满晒的,除左鱼片同肥牛,仲有芽菜、金菇、云耳、豆卜等配料,好丰富噃。要左小辣都几辣,仲带酸同麻,汤头好味但唔可以大啖大啖饮,辣劲要伴一伴食😆⭐紫苏牛蛙米线朋友一向钟意食蛙,佢就拣左紫苏口味,呢份都系要小辣,个人就觉得啱啱好,入口香口惹味但不呛喉。蛙肉鲜甜但口感偏淋,系咪牛蛙口感系咁样?未食过,平时都系食田鸡🤔米线大碗,汤底系鱼汤不辣的,可自行加辣😆⭐凉拌黄金皮蛋叫左份小食皮蛋,蛋心绵滑蛋白爽口,香辣汁正呀🤤⭐手撕鸡凉皮仲有手撕鸡,呵呵系店内最后一份了,后来的食客都无得叫了🤭鸡丝有咬口,辣汁同皮蛋一样的,青瓜清爽,但凉皮滑得黎偏硬,同其他店食开的唔同,唔知系咪呢款口感先正宗,沾满辣汁好正呀🤤⭐纸包饮品跟餐送纸包饮品,室温的,可能店家知道天气冻食客唔想饮冻饮😘辣辣的正呀,食完暖笠笠🤭
⭐无刺藤椒酸菜鱼并肥牛饭
⭐紫苏牛蛙米线
⭐凉拌黄金皮蛋
叫左份小食皮蛋,蛋心绵滑蛋白爽口,香辣汁正呀🤤
⭐手撕鸡凉皮
⭐纸包饮品
跟餐送纸包饮品,室温的,可能店家知道天气冻食客唔想饮冻饮😘

辣辣的正呀,食完暖笠笠🤭
2024-02-06