行过西湾河,行入咗间散发浓浓旧香港氛围嘅餐厅,一阵怀旧感袭上心坎。咁,食单来啦,我点咗几款用家乡话嚟讲系「几正」嘅招牌菜。首先,芒果pancake色泽诱人,啖啖芒果肉,滑嘟嘟嘅馅,芒果味道够哂正🥭,但pancake质地系咁串串,唔够柔软,口感略嫌平平。再试吓d糖不甩,小小圆滚滚嘅模样真系挂住,但糖不甩入口并唔算犀利,咬落略显松散,香滑嘅程度似乎还可以提升。最后上嚟嘅棉花冰,睇落令人眼前一亮,蓬松嘅冰融合卡士达酱,微微的甜结合雪花般细腻嘅质地,大暑天气食落简直冰凉过瘾🍦。我唔可以讲佢哋做得咁精致,但味道算系不错,口感齐齐普普通通。服务员嘅笑容亲切,态度好正常,令呢场怀旧体验多咗几分温情。总结落嚟,呢度嘅食物唔算系创天翻地,但哋旧日香港嘅气氛足够令人怀缅。如果你想寻找一个可以体验下香港昔日时光嘅地方,呢间餐厅仲算系个不错选择😌👌。