系网上边无意中发现到呢间餐厅 就被佢个烧鳗鱼吸引左😍因为系香港好似无唛餐厅可以俾埋个炉你 一路烧一路食 感觉好似好正甘😆一去到见到个门口 已经好有Feel因为系网上边订左位 所以量完体温就入得 见到总厨加老板既木村先生都系到一坐低见到个lunch menu 唔洗点睇 因为一心黎就系想试鳗鱼定食 男朋友就谂住叫咖哩南蛮炸鸡🐣然后再加几串串烧🍢🍢点知店员话俾我地听 鳗鱼定食无左 因为无哂鳗鱼 又返唔切货😩男朋友叫咖哩南蛮鸡 点知又话无哂咖哩😫最后想叫串烧 原来串烧要15:00后先有 个一刻⋯我谂起左麦兜😂😂😂 其实仲有咩系有架😂😂到最后 男朋友叫左个南蛮炸鸡 我就叫左个银鳕鱼可能因为所有野都即叫即烧/炸 所以等既时间比较耐 大概等左15-20分钟到 先上菜1️⃣南蛮炸鸡所有定食既配菜都系一样,有一碗面豉汤,一个茶碗蒸,两碟小菜,一个饭,再加主食。呢个set令我地有啲意外,啲鸡唔知点解系微暖,而唔系热。个外皮亦都已经唔系好脆⋯呢到真系扣左分之前系黄大仙食话一间炸鸡 真系便靓正 CP值好高 所以呢到真系有少少失望。到个饭,唔知系咪因为煮完无即刻serve 竟然啲饭都唔够热,又系微暖,最热反而系碗汤

一去到见到个门口 已经好有Feel

到最后 男朋友叫左个南蛮炸鸡 我就叫左个银鳕鱼

1️⃣南蛮炸鸡
到个饭,唔知系咪因为煮完无即刻serve 竟然啲饭都唔够热,又系微暖,最热反而系碗汤。

撇除唔够热,旧鸡整体上啲肉系滑既,同埋佢面头个个sauce 都好好食,酸酸甜甜甘。啲白萝卜好甜,有少少入口就溶既感觉。茶碗蒸个面就有啲柚子碎 都几清新
南蛮炸鸡定食

茶碗蒸

2️⃣银鳕鱼定食

好甜好滑 好好食。其实次次食银鳕鱼 印象中好似无一次系唔好食🤣🤣所以都无唛太多comment

银鳕鱼西京烧定食

食食下到1500 谂住叫几串串烧试下 点知又系好多野都无😭到最后剩系叫左串韮菜烧豚肉 系出色既 啲肉肥肥地 加埋咸香味既芝士 成件事好融洽 好好食 有机会会返去试埋其他串烧

韮菜芝士豚肉卷

好底赞既系 厕所好干净 仲好贴心甘提供左啲牙线 漱口水 俾客人用👍🏻👍🏻

问左个店员点解甘多野都无 话因为而家无落场时间 完左lunch 就直落 所以好多野都准备唔切 如果有啲野真系想食 可能要打去问左先 会稳阵啲
2021-01-10
南蛮炸鸡定食