2020-05-14 181 浏览
或者大家都会问,车仔面点可以做到高级一点?用鲍鱼……名贵一点食物... ? 唔系啰,用高级既食物,咁已经唔系地道既车仔面!好啦,呢间面尊,位于登龙街,食肆林立,靠卖车仔面生存到唔系咁易。门外装饰似西式洒吧,不过配上中文字。但系点都唔似食车仔面。好,睇下车仔面选料单。十蚊一个𩠌,廿蚊有碟大大碟油菜,铜锣湾来讲算系平!点了墨丸,萝卜,鱼蛋,冬菇,鸡亦。加上佢地招牌咖哩汁!店员一送上枱,我即刻眉头一皱,食车仔面我预咗油,但碗面都唔洗咁多油卦!唔理先试一啖有咖哩汁既汤,出乎意外,一d都唔觉肥腻!相信用的食油有精心考虑。汤底仲相反比到清甜味道!咖哩唔系厚厚𠮶种,只系淡淡带出点点辣味,唔会太抢味!墨丸合格,萝卜无根又清甜,冬菇,鸡亦都入味,系鱼蛋相对失色dd。廿蚊大大碟新鲜翠绿生菜,食得健康。高级一点的车仔面,就是在保留食车仔面风味及味道的同时,带比食客食得清新健康的感觉!

门外装饰似西式洒吧,不过配上中文字。但系点都唔似食车仔面。

好,睇下车仔面选料单。

十蚊一个𩠌,廿蚊有碟大大碟油菜,铜锣湾来讲算系平!

点了墨丸,萝卜,鱼蛋,冬菇,鸡亦。加上佢地招牌咖哩汁!

廿蚊大大碟新鲜翠绿生菜,食得健康。
加碟生菜

车仔面