2020-07-24 1850 浏览
疫情下难得出街食饭所以都有啲要求⋯⋯ 星期五下昼两点walk in,服务员就安排咗近距离面对升降机位置嘅枱,如果要面对升降机门口进餐真系有啲唔系好舒服,升降机开门闩门唔多唔少会制造气流,加快飞沫病菌传播,眼见附近亦都有几张空枱,两点过后,大部份客人都差唔多食完,但系服务员话其他空枱都俾人订咗,呢个时候唔系都仲咁好生意嘛⋯⋯ 后来经理可能察觉到,示意服务员安排我哋想要𠮶张枱,食到3点几,人都走得七七八八,走嘅时候都得返一两张枱有人,真系有点匪夷所思。第一次嚟,都系因为佢有半价。点咗1kg Laksa Mussels和Almighty Chicken Parma,食物卖相唔错,分量十足,味道就一般,奇怪嘅系所谓嘅Laksa,只系觉得佢系Thai green curry,料系足嘅,用咗好多Lemongrass,但系真系未见过绿色嘅Laksa啰,完全冇虾味,叫做泰国绿咖喱就算啦。青口嘅肉比较细,1公斤嘅份量都几足,食到有几只有臭渠味道,有啲亦冇掹走啲海草。薯条就有啲难食,有啲湿,软濑濑,又唔热又唔脆⋯⋯Almighty Chicken Parma上面啲芝士忠厚过块鸡胸,注意健康嘅就唔好一个人食

薯条就有啲难食,有啲湿,软濑濑,又唔热又唔脆⋯⋯

Almighty Chicken Parma上面啲芝士忠厚过块鸡胸,注意健康嘅就唔好一个人食晒啦⋯⋯

服务员点完餐派完餐就job done,饮完杯啤酒好耐都冇人嚟问要唔要多杯,客人唔多见佢哋又唔系好忙,又木口木面,态度有点儿不进取⋯⋯

虽然话两碟食物半价,嗌左三杯啤酒,买单都差唔多要$600⋯⋯ 如果正价嘅话要成$900!真系超唔抵啦!

整体来讲水准真系好一般,点竞争啊⋯⋯系咁嘅时势只系能够做到咁嘅水准,祝你好运啰!
Laksa  Mussels
2020-07-24