2018-05-28
食乜野最无仪态?鸡翼一定系头三位!见到呢间鸡翼店的粉红色打卡墙金句,决定同朋友黎试下佢地o既鸡翼! (Btw, 我地试晒7款鸡翼,总共食左近30只,店家都话次我好俾面清晒)除了打卡墙,店家都特别Set左个靓靓拍照区,道具仲好有文青感。文青风玫瑰鸡翼呢个系中环Sogno+ Cafe嘅招牌菜,以花入馔九成系伏,但呢个玫瑰鸡翼从来唔会伏(我自己好钟意食),玫瑰蜜糖薄薄地包裹著鸡翼,甜甜地唔系好人工嘅花味。加埋少少玫瑰花瓣,吸睛度大增。我系咸柠七鸡翼呢款系有返咁上下年纪先会喜欢,咸柠七降火呀!酸酸甜甜泛著真咸柠檬味,唔系味粉,虽然就无乜7UP味,但鸡翼够大只热辣辣啖啖肉,非常喜欢呢个咸酸Coating!如果有杯咸柠七就好。和风浓口味噌鸡翼甜甜地O既面鼓汁加埋木鱼,好日系好 match!柠香山葵蟹籽鸡翼呢个配搭会联想起陈根记手撕鸡,但因为wasabi 个味太浓,不过望住佢添蟹籽又好治愈,如果喜欢wasabi 好攻鼻的感觉可以一试,我自己就一般啦。价钱:$38/4件, $48/6件 $128/16件+2杯特饮只有128的可以拣两款口味,其他都是单点一款口味,不设鸡槌鸡翼双并。鸡翼是即点即炸再加C
文青风玫瑰鸡翼
我系咸柠七鸡翼
和风浓口味噌鸡翼
甜甜地O既面鼓汁加埋木鱼,好日系好 match!
柠香山葵蟹籽鸡翼
鸡翼是即点即炸再加Coating的,要等10至15分钟。