2017-01-09
本人系一个泰菜迷,咁岩一位住附近的朋友生日,便一行4人于上周五(6 JAN) 8:30 P.M.到达庆祝。环境 :有室内有室外,室外摆设有露天茶座FEEL,颇RELAX的,但嫌坐得耐木椅子PAT PAT痛,不过三五知己吹水系几一流嘅又。加上当日人少得两三枱客人,所以更加舒服。服务 :因人少的关系所以可以话专属侍应咁滞,无得话唔OK啦。食物 :生虾 - 我唔食虾的,但朋友们个个赞。酸辣凤爪 - 本人大爱,够冻够爽口,但可以唔好咁酸就更完美了。马拉盏炒通菜 - 每次食泰菜的必点蔬菜,依家通菜唔当时令,但一样炒得野味爽口无渣,相当有惊喜。串烧 (猪/鸡/鸡全翼/羊架) - 每样都烧到刚刚好,外脆内嫩,尤其羊架...非常嘅唔错。虾饼 - 即叫即炸,所以超脆亦非常弹牙。菠萝炒饭 - 因无用隔夜饭炒嘅关系,绝对系烩饭,难食!!!我炒都仲好过佢。价钱 :以上菜式再加4个椰青埋单先$495,绝对公道!翻兜指数 : 3.5
环境 :
服务 :
因人少的关系所以可以话专属侍应咁滞,无得话唔OK啦。
食物 :
生虾 - 我唔食虾的,但朋友们个个赞。
虾饼 - 即叫即炸,所以超脆亦非常弹牙。
价钱 :
以上菜式再加4个椰青埋单先$495,绝对公道!
翻兜指数 : 3.5