2016-12-11
母亲大人牛一,咁就梗系要食好啲~拣左香宫试下,睇下米芝莲2星究竟系咪真系咁好食~一黎到就上左个烧鳝先,细细碟,肉厚爽口弹牙,外皮脆脆,配埋蜜糖既香甜,冇得弹!之后上第2味,一鸭2食~片皮鸭皮香脆,冇多余既脂肪,有时见到皮下面一大旧白色肥膏真系好赶客,依间完全冇依个问题,包埋其他配料食好食鸭肉粒炒沙葛,2者味道好夹,包埋生菜食不油腻,清清地咁几好食但上菜好慢,1个钟先食得个鳝同鸭~之后跟服务员反映过先陆陆续续上其他菜~蒜香爆班块,几香口,鱼肉都好滑,但系个鱼几咸下,麻麻地 食咁多肉都要食多啲菜,所以叫左个素食~竹笙露笋卷,我个人都食得算淡口,但依个系淡到冇味,我都唔知自己食紧咩,仲有拌菜果几粒红萝卜,酸既,点解会系酸既?! 劲失望杂菜海鲜粉丝煲,个汤底有虾干干瑶柱既香味,粉丝同菜都好食,反而上面啲鲍鱼淡口冇味,唔鲜甜龙虾浓汤泡饭,好浓好浓好浓,汤浓到有啲苦味,但佢啲脆米好食,一般送既小食,母亲大人欣赏佢啲中式饼~话皮好脆好酥好松化~再另外叫左甜品~桃胶桂花炖原个雪梨,几清香,都ok哈密瓜杏仁豆腐, 杏仁豆腐质感略为硬身,杏仁味唔够浓,有待进步仲有一个姜汁撞3.6牛乳,姜味够浓,但系个质地
拣左香宫试下,睇下米芝莲2星究竟系咪真系咁好食~ 一黎到就上左个烧鳝先,细细碟,肉厚爽口弹牙,外皮脆脆,配埋蜜糖既香甜,冇得弹! 之后上第2味,一鸭2食~
包埋其他配料食好食 鸭肉粒炒沙葛,2者味道好夹,包埋生菜食不油腻,清清地咁几好食
但上菜好慢,1个钟先食得个鳝同鸭~
之后跟服务员反映过先陆陆续续上其他菜~ 蒜香爆班块,几香口,鱼肉都好滑,但系个鱼几咸下,麻麻地 食咁多肉都要食多啲菜,所以叫左个素食~
竹笙露笋卷,我个人都食得算淡口,但依个系淡到冇味,我都唔知自己食紧咩,仲有拌菜果几粒红萝卜,酸既,点解会系酸既?! 劲失望 杂菜海鲜粉丝煲,个汤底有虾干干瑶柱既香味,粉丝同菜都好食,反而上面啲鲍鱼淡口冇味,唔鲜甜 龙虾浓汤泡饭,好浓好浓好浓,汤浓到有啲苦味,但佢啲脆米好食,一般 送既小食,母亲大人欣赏佢啲中式饼~话皮好脆好酥好松化~
再另外叫左甜品~ 桃胶桂花炖原个雪梨,几清香,都ok 哈密瓜杏仁豆腐, 杏仁豆腐质感略为硬身,杏仁味唔够浓,有待进步
仲有一个姜汁撞3.6牛乳,姜味够浓,但系个质地唔够挺身,食落口系糊仔一patpat咁,有待进步
老实讲,米芝莲2星如果系咁既话我都几失望,可能我一开唔应该太大期望啦!