2023-06-19 1415 浏览
一共黎过依间cafe两次,当然系食完一次令人回味,再返去食第二次,但正如我标题咁,应该又会三访,令人再三回味😆cafe系我钟意既木tone,入面真系好似置身系小树洞咁,怖置好有家的感觉,虽然位置较小,但每桌两三知己,感觉更温馨。值得一提既系食物真系有水准,第一次系同先生去,叫左All Day Breakfast 。木盘子上有司华力肠、太阳蛋、烟肉、大啡菇、杂菜沙律、茄汁豆、同埋酸种包,非常有份量,而且每样材料都煮得好惹味,卖相亦相当吸引,一上枱见到满满既食物已经好开心,味道仲要出色,真系好满足。特别更在于依到既包系酸种包,酸种包比一般既面包🥯酸味同性质都唔一样,营养价值更加相对高一点。而咖啡就叫左热既蜂蜜姜咖啡☕️咁新颖既配搭吓怕左先生😂但对于接受能力程度高既我,觉得依个配搭唔错。首先姜同蜂蜜加埋一起本身就合理,食到姜丝,仲有淡淡既蜂蜜味,即使再混合咖啡都毫无突兀感。口味比较传统既人真系唔建议叫,但如果好似我咁,接受程度较高,依个口咪会满足你既新鲜感。第二次去,叫左个牛肉芝士汉堡,入面既材料有烟肉🥓煎蛋🍳红酒醋洋葱🧅罗马生菜🥬蕃茄、车打芝士,而外层既包,系用左牛油🧈酸种包。依个汉堡大大个

依个汉堡大大个,真系分开先食先食到,仲要饱到上心口,味道唔洗讲,当然都系very good喇,牛味重,配搭埋其他材料,层次又丰富左,例如红酒醋洋葱,唔单止有洋葱辛刺既香,红酒醋又有点酸酸甜甜,真系好惹味。

而今次正正经经叫左个冻焦糖牛奶咖啡,一样咖啡味香浓,带点焦糖既香气,苦中有一点甜,依间cafe真心推荐!