餐厅: 饃饃餃子
资讯:

2024-05-30 1904 浏览
馍馍饺子 @momomoment_mmm 📍:西环坚尼地城科士街34号地舖🚗:坚尼地城地铁C出口 步行1分钟📞:+852 9846-6569💲:~HKD80/head for lunchFood quality✔️:香料薯仔煎饺、黄金牛奶、爆汁薯仔香脆波波/乳酪红石榴薯仔波波、招牌爆汁鸡肉饺总结:😋位于西环嘅尼泊尔🇳🇵小店 店内好细坐两枱客都满座 主要做外卖生意 由香港同尼泊尔夫妇一齐经营😋我比较喜欢小店嘅原因系 当我犹豫食爆汁薯仔香脆波波/乳酪红石榴薯仔波波嘅时候 老板直接话不如两沟 真系人情味满泻😎食法系会配酸辣冻汤 淋𠮶汤入去再放入口 个人觉得红石榴𠮶个出色啲 加咗啲口感 虽然乳酪味唔系好出 但系款几特别嘅冻前菜😋香料薯仔煎饺系素饺都有啲小辣 配番茄香辣汁或芝麻花生汁 热辣辣上枱即叫即整 个人觉得同番茄香辣汁配啲 包饺嘅方法都几特别 同埋佢哋尼泊尔唔兴煎得太过头 好食到我再即落单试埋𠮶蒸饺🤪😋试咗蒸嘅招牌鸡肉饺 对比下我觉得薯仔煎饺好出啲 不过就真系好爆汁下 大家食𠮶阵要小心啲 因为好热真系一不小心会辣亲条👅 呢个配芝麻花生汁就很好了😋另外仲点咗杯黄金牛奶 香料味同姜味都几出 但又
馍馍饺子 @momomoment_mmm
📍:西环坚尼地城科士街34号地舖
🚗:坚尼地城地铁C出口 步行1分钟
📞:+852 9846-6569
💲:~HKD80/head for lunch

Food quality

总结:

😋另外仲点咗杯黄金牛奶 香料味同姜味都几出 但又唔会过份浓到顶唔顺 同埋又够哂健康可以帮助睡眠💤 我觉得好有异国风情味 推荐

😋老板同老板娘都十分友善 完全系会就你情况出tailor made餐 超窝心 同埋我坐咗成个钟嚟嘅客人唔多 所以呢间值得大家多啲帮衬🥰

🤔等候时间比较长 因为即叫即整 赶时间就可以下次再试

😨环境就真系好细 撞正繁忙时段就外卖比较好 坐得都未必好舒服🥲

• 爆汁薯仔香脆波波
  • 乳酪红石榴薯仔波波