餐厅: Sake Bar MURA
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
🥡 < < 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐑𝐲𝐨𝐫𝐢 > > [ 矶煮鲍鱼 | 𝐇𝐊$𝟓𝟖 ][ 味醂鱼干 | 𝐇𝐊$𝟕𝟖 ][ 关东煮 | 𝐇𝐊$𝟖𝟖 ][ 和风火炙牛肉片配洋葱沙律 | 𝐇𝐊$𝟏𝟏𝟖 ] [ 味噌煮牛小肠 | 𝐇𝐊$𝟏𝟐𝟖 ]🤎 比较有特色就系碳素鲍鱼,冻鲍鱼嘅形式,所以保持到鲍鱼嘅咬口。用上日式酱油同和昆布调味,有味道得黎唔会好重口味,前菜选择不失为一个好嘅开始。🖤 比较惊喜就系牛小肠,清得好干净,脂肪感得黎有咬口。味噌调味唔重,但牛小肠食起黎完全无异味,感觉到本身简单鲜味嘅感觉。🩶 关东煮,极大萝卜清甜入口淋,配上玉子、蒟蒻、鱼饼,简单的美味。❤️ 牛肉沙律,肉比例比想像中多,三成熟嘅状态,所以唔会好干,配上开胃沙律都几夹。--🍢 < < 𝐘𝐚𝐤𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢 > > [ 鸡肝 / 鸡皮串 | 𝐇𝐊$𝟑𝟐 ] [ 黑豚腩肉 / 芝士年糕 (两件) / 支豆 | 𝐇𝐊$𝟑𝟖 ][ 盐烧香草鹌鹑腿 | 𝐇𝐊$𝟓𝟐 ][ 盐烧牛舌 | 𝐇𝐊$𝟓𝟖 ][ 牛小排 | 𝐇𝐊$𝟏𝟎𝟖 ]居酒屋黎讲,串烧定价唔会太高。新鲜热辣,送

矶煮鲍鱼

[ 鸡肝 / 鸡皮串 | 𝐇𝐊$𝟑𝟐 ]
[ 盐烧香草鹌鹑腿 | 𝐇𝐊$𝟓𝟐 ]
[ 盐烧牛舌 | 𝐇𝐊$𝟓𝟖 ]
[ 牛小排 | 𝐇𝐊$𝟏𝟎𝟖 ]

居酒屋黎讲,串烧定价唔会太高。新鲜热辣,送酒就啱晒。🌟 比较有特色嘅鹌鹑腿,好似鸡髀仔咁,外皮带点脆,而且口感几嫩滑。😋 牛舌有惊喜,有咬口,几有肉味得黎唔骚。🤩 牛小排一份100G,肉量都几足,而且烧得刚好,仍然带肉汁,唔会太干。

🍶 < < 𝐒𝐚𝐤𝐞 - 𝐒𝐞𝐫v𝐞 𝐏𝐞𝐫 𝐇𝐞𝐚𝐝 > >

[ 十四代 吟撰 | 𝟏𝟓% | 𝐇𝐊$𝟐𝟓𝟖 ]
[ 水府自𝟏𝟎号 纯米大吟酿 原酒 | 𝟏𝟔% | 𝐇𝐊$𝟕𝟖 ]
[ 三千盛 𝐊𝐢𝐫𝐢𝐭𝐭𝐢𝟒𝟓 大吟酿 | 𝟏𝟓-𝟏𝟔% | 𝐇𝐊$𝟕𝟖 ]
[ 日高见 山田穗 纯米 | 𝟏𝟔-𝟏𝟕% | 𝐇𝐊$𝟕𝟖 ]
[ 凤凰美田 完熟もも 桃酒 | 𝟓-𝟔% | 𝐇𝐊$𝟗𝟖 ]

撞正九月逢星期一去Premium Sake 七折。🌟 即刻要试试十四代,冷饮酒体清爽,容易入口,带余韵嘅感觉,微辛口。

🧀 记忆点比较多就系,水府自10号。用上古法,小川酵母去处理。无论闻起黎嘅酒香,定入口嘅余韵都带芝士香味。配上咸食特别有趣。几有特色都记忆点嘅酒,个人特别喜欢。

最后饮番个桃酒,作为晚餐嘅完结,好有惊喜嘅果酒。专利技术做。🍑 做到原封保存新鲜蜜桃肉,饮嘅时候带啖啖果肉。
矶煮鲍鱼
和风火炙牛肉片配洋葱沙律