2020-01-19
今日同朋友去左旺角,睇完电影之后,听朋友介绍去左呢间火凤烧鸟食晚饭,里面既环境好好,有点似日本的居酒屋,系度倾计个感觉好舒服,店员的服务态度也很好。我地今晚食左个set餐,再单点左杯青森苹果汁。师父向我哋介绍个广岛吉列蚝系日本新鲜直送去铺头,仲有师傅特配既吉列汁点黎食,真系开胃又好味。烧鲭鱼唔错,火候恰到好处,仲有个"味噌牛舌"炆到好淋又入味,正。而甜品"水信玄饼"同杯"青森苹果汁"有惊喜既味道,睇得又食得,试完之后仲想再点。铺头坐位唔算多,如果一两个fd 坐低开心吹下水饮下野,绝对值得推介。。地址: 月.火凤烧鸟 (旺角)旺角白布街2-24号艺兴大厦地下9号舖-#hkfood#hkfoodie#hkfoodbloggger#hkfoodblog#hkrestaurant#foodphotography#openricehk#foodpic#foodporn#picoftheday#instafood#topcitybiteshk#hkig#foodie#月火凤烧鸟
。
铺头坐位唔算多,如果一两个fd 坐低
开心吹下水饮下野,绝对值得推介。
。
地址: 月.火凤烧鸟 (旺角)
旺角白布街2-24号艺兴大厦地下9号舖