2018-02-16 33 浏览
星期六游泳🏊🏼‍♀️后,年廿六花市开幕,一家人行完大运,我事先用openrice订咗呢间餐厅,比预订时间早去到,卷闸都未开晒,在附近逛一阵再返去已经开了,日式装修,好多纸扇装饰,唯一后生女店员叫我哋自己拣位,一望好多都系高脚枱櫈,唔方便老人家同小朋友,正苦恼中,店内原来有个近厨房位,仲有两张正常餐厅桌椅!当时𠮶个位置,其他所有店员在内好像开紧会!好快佢哋出晒来,我同一个肥身材女店员讲要坐入去,佢即刻安排执好位置比我哋,提醒我哋因为近厨房会大啲油烟!好有效率!自家制黑蒜油豚骨拉面🍜($88)黑吗吗汤底好浓,叉烧片薄切大块,半肥瘦肥美好味,拉面系曲曲的,有咬口,竹笋正常!好味烧鸡石锅饭🐔($78)石锅热辣辣,酱烧鸡甜甜地皮脆肉嫩!有点似蜜汁叉烧感觉,加好多甜粟米,米饭松软,有饭焦脆脆地好味!烧鸡软骨串🐔($16)第一次落单叫3串,平时我唔喜欢咬骨,今次真系好惊喜,皮脆肥美骨头有咬口,肥油多过骨,咸香好味!即刻encore3串!厚切豚肉🐷($28)烧得好靓,家人食!八爪鱼骨串🐙($28)一串两只,酱油烧,八爪鱼仔弹牙嫩口!好味!清酒煮蚬🍶($78)蚬肉蚬口,清酒浓香,带点甘味,清清地好味(小朋

厚切豚肉🐷($28)烧得好靓,家人食!

清酒煮蚬🍶($78)蚬肉蚬口,清酒浓香,带点甘味,清清地好味(小朋友唔喜欢)
大阪烧饼🍘($88)细细个,饼身烟烟韧韧,上面放嘅酱油浓,加上木鱼片碎仲香!好味
冲绳海葡萄($48)正!海葡萄粒粒脆口,味道清爽,点少少醋已好味!

烧明太子($78)一开始上错「日本沙甸鱼酿明太子」我哋出声店员再更正,原条明太子烧好切片,附上紫菜片,包好一齐食!紫菜香,明太子咸香!好好味!
关西蚝锅($108)一个铝煲放晒材料,连埋火锅炉一齐煮,蚝肥美嫩滑,蔬菜爽甜,汤底浓浓蚝味加蔬菜甜味!好味!

食物好味,居酒屋份量细,价钱贵啲,店员主要系肥身材𠮶位招呼我哋,佢好nice,除了入座,蚝锅要加热,中间佢经过都有帮我哋睇火喉同翻一翻啲材料(我哋无出声要求的)服务几好

话说入座我已表示经openrice订位,咁食完之后返家都未收到已出席嘅讯息!(我之前订过其他餐厅,系出席坐低就收到,我都唔知有无限制嘅)咁忍不住当晚打电话去餐厅查询,餐厅女店员听回应话因为餐厅忙,所以会迟啲按已出席,结果两日后就收到「已出席」讯息了!

食物好味的居酒屋

2018-02-11