2019-05-24
好多次去葵芳食饭都系去北京楼,反而未试过隔离个间潮庭,今次一于转下场择呢间,同样系美心集团旗下,质素不需要怀疑!餐前小食好岩我口味,因为有我最钟意的木耳入口爽滑,少少辣,食不停口!今晚交俾大人发板,我负责等食XD... 芋头南瓜茨实煲芋头、南瓜无煮到溶溶烂烂,食落依然有口感,至于剩余的汁当然用来捞饭,的确不错!卤水三拼 (鹅肉 / 墨鱼 / 卤猪肉)份量挺多,几大碟,件件都切得好均匀,我只系食左鹅肉,口感扎实,卤得好入味!紫姜菠萝炒牛肉酱汁酸酸甜甜够晒开胃,牛肉肉质鲜嫩,咀嚼时仲散发出阵阵的紫姜味,味道非常突出!黑松露芝士虾球 望到金黄色的芝士汁已经食欲大增虾球大只爽口,淡淡的芝士汁更加突出黑松露的香,食落一D都唔漏,如果有埋个伊面底就真系最完美!黄鱼片蒸豆腐鱼肉已预先起骨并切成厚片铺喺豆腐上面,豆腐滑溜溜,鱼肉鲜美嫩滑,成块啖啖肉口感特别正,钟意食鱼的我点可以唔食多一件屋企人对今餐非常满意,相信好快又会再黎
今晚交俾大人发板,我负责等食XD...
芋头南瓜茨实煲
卤水三拼 (鹅肉 / 墨鱼 / 卤猪肉)
紫姜菠萝炒牛肉
黑松露芝士虾球
黄鱼片蒸豆腐
屋企人对今餐非常满意,相信好快又会再黎