之前成日问人哋有啲咩中菜好介绍可以带屋企人去食 俾我发掘到呢间位于三文仔新装修嘅中菜小馆 装修华丽 而且干净又宁静 一张大圆枱可以容纳到大概15人聚餐 家庭聚会必去💓💓 我哋今次食咗$880呢个盛宴套餐 食材都系贵价货 绝对对得上呢个价钱🙌🏻先嚟前菜开开胃 蜜汁黑毛猪叉烧.金磗豆腐.卤水猪仔脚、椒盐牛油果 🥑呢几款细细碟 但系味道真系有惊喜 热辣辣 黑毛猪叉烧外脆内嫩 咬落蜜汁涌晒出嚟 香甜无比 而且系半肥瘦 屋企人都大赞好食🤣香煎百花酿海斑球每人一个海斑球 咬落去脆卜卜 上边嘅虾滑弹牙实净 下便嘅海斑用咗腩位 两者相互影响 口感好丰富 蔬菜𠮶度亦都唔会Hea你 虾球用咗新鲜大虾配搭芦笋炒 虾球弹牙大粒 而且新鲜无比 绝对称得上系我爱嘅蔬菜款式🥰🥰主菜就有红烧牛腩肉 半肥瘦嘅油脂口感十足 牛肉唔会好韧 再配埋红烧汁 入口即溶 睇得出厨师花咗好多心机😘龙虾汤洞庭面乌冬面爽口弹牙 滑溜而且龙虾味浓郁乳鸽更加唔使讲啦鲜嫩多汁除咗呢啲款式之外 仲有多款小菜包埋松茸螺头炖老鸡 清甜无比 而且有螺头花胶同松茸 识落新鲜鲜甜又满满嘅骨胶原

香煎百花酿海斑球

龙虾汤洞庭面