最近屋企附近开咗好多好食嘅嘢,呢间越南菜令我谂起我去越南嘅时候,呢间越南菜食到好多香港食唔到嘅嘢,虽然味道唔系正宗嘅越南菜,但佢又迎合紧香港人嘅口味,老细好体贴呢。虽然老细话迎合香港人嘅味道,但我又觉得好有越南嘅风味,因为佢有好多香港越南菜冇嘅法包同埋滴漏咖啡。以前去越南日日都要食越南法包,估唔到佢呢个法包有几好食,今次我拣咗五花腩,味道真系好香,我去唔到咁夹。跟住叫咗个汤粉,佢可以拣普通鸡汤或者蕃茄汤,当然拣番茄汤啦,而且配香茅鸡扒。佢嘅粉仲可以拣河粉,金边粉或者檬粉,因为金边粉叫嘅时候啱啱卖晒,叫咗檬粉,估唔到平时净系食捞既先食檬粉既汤都唔错。佢呢个鸡扒都几出色,而且价钱真系唔贵。蒜蓉牛油鸡翼捞檬,呢样系我一嚟到已经超想食嘅嘢,因为越南我第一时间会谂到蒜蓉牛油鸡翼,第二样谂到嘅系捞檬,对于我超钟意食捞檬次次去都系必食,因为捞檬既汁我大爱。足足有四只鸡翼咁多而且好够味,相对于但嗌嘅鸡翼来讲我会觉得呢个捞檬好抵食。串烧烟肉金菇,细佬唔食牛来讲,佢话金菇加烟肉好好,好少见到出面有呢个配搭,而且金菇好爽口,几夹。越南漏滤咖啡,虽然我喺越南未饮过𠮶个话同平时香港嘅唔一样、咁似我喺度饮又真系几

越南漏滤咖啡,虽然我喺越南未饮过𠮶个话同平时香港嘅唔一样、咁似我喺度饮又真系几好饮,而且佢啲奶系炼奶,味道都几有风味几特别几有特色。

我觉得整体黎讲真系唔错,而且$200埋到单仲好饱。