2021-07-03
意乐今日落雨,但系小编都想要一个good morning 先去番工,咁先有动力做野。唔想行咁远去食早餐,所以就试下屋企附近既意乐。粟米白汁鸡丝汤扁意粉配蒜蓉西多士🍽个汤唔好觉得好咸,鸡肉亦不会咸,味道不错。但如果下次厨房将鸡肉分件细旧点会较易入口。意粉亦不会太硬,捞埋白汁鸡丝味道啱啱好。蒜蓉西多士上的蒜蓉分配得平均,唔会一边有一边冇,上枱时仲系热腾腾,所以食落去更加带出蒜蓉嘅味道。香草鸡扒配流沙牛角酥🍽入面有肠仔,沙律菜,煎焗流心蛋,香草鸡扒。 香草鸡扒唔会煎得太㶶,味道啱啱好,再加埋香草嘅味道 食落更加惹味。流心蛋煎得好靓,轻轻点一点蛋浆已经流出来。加埋沙律菜食落去好fresh又健康。最值得一赞系新推出流沙牛角酥, 一撕开已经有奶黄流出嚟,口感好正。冻即磨咖啡🍽咖啡系用南非既咖啡豆,所以饮落去味道系唔同嘅, 唔系出面普通茶记嘅冻咖啡。
粟米白汁鸡丝汤扁意粉配蒜蓉西多士🍽
粟米白汁鸡丝汤扁意粉