2022-05-10 444 浏览
完成咗早上嘅活動之後我約左嘴刁仔一pair 我哋四個人開餐因為卒之都可以唔使二人一枱👏🏻👏🏻喺佢地屋企附近呢間,佢哋話下午茶好抵食我就見到個雞扒包好吸引然後老公就揀咗天使麵我嗰個雞扒包雞扒好鬆軟仲有沙律伴碟👍🏻嘴刁仔推介呢度嘅檸檬茶係好正佢話佢哋係將檸檬肉打碎放落去杯嘢度好Flash好清新果然杯檸檬茶真係10分推介然後個雞扒包都好好食老公嗰個都唔錯其實原本我想食牛角包不過嘴刁仔極力推介雞扒包我相信佢😂😂
完成咗早上嘅活動之後
我約左嘴刁仔一pair 我哋四個人開餐
因為卒之都可以唔使二人一枱👏🏻👏🏻
喺佢地屋企附近呢間,佢哋話下午茶好抵食
我就見到個雞扒包好吸引

我相信佢😂😂
2022-04-23
下午茶
2022-03-16 191 浏览
今天早餐的外賣其實已不只一次常飲品蓋不覆蓋滿袋也是盡瀉濕只希望出餐注意一下蓋好才可安全拿走吧此並非有什麼不好的投訴很喜歡此間的員工們之態度希望只能夠改善此項已是最好的
今天早餐的外賣
此並非有什麼不好的投訴
很喜歡此間的員工們之態度
希望只能夠改善此項已是最好的
2021-12-14 305 浏览
今日中午去長沙灣購物後, 突然想起去意樂食午餐, 志在夠方便。 又可以一個人安安靜靜,去享受食物。鍾意呢間餐廳地方夠大, 座位多 ,大部分時間都唔需要等位, 店舖在一樓, 主要做熟客, 所以 唔會太多人, 太嘈。由於呢間餐廳近教會, 好多時候都會同弟兄姊妹嚟食tea or dinner, 原來幫襯呢間餐廳超過30次啦。食物並非超級好食, 地方夠大係它優勝之處, 有空間感。 同姊妹談心, 傾下內心世界, 抒發情感, 這裡都係一個唔錯嘅選擇。值得推介 Tea time, 真係好抵食。

值得推介 Tea time, 真係好抵食。
2021-12-03 180 浏览
老婆 and 阿女黎探班,見時間又差唔多到下午茶,慢慢行過去 high 返個 tea(不得不提,意樂嘅早餐 and 下午茶真係唔錯,CP值高)最 like 佢地下午茶個豬排包餐,最最最重要係杯咖啡,都係同區數一數二。第二推介係佢地個焗豬

2021-11-13
2021-10-17 291 浏览
食得下午茶就無話要食得健康我地兩個人各自order一個tea set, 再share黎食. 西多士, 常常係我下午茶之選, 既邪惡又好味. 份西多士都幾大份, 略嫌牛油未夠大舊. 雞扒包餐, 我覺得有驚喜. 我開頭以為係頹包, 點知塊雞扒好入味, 面包有烘過, 挺ok!
食得下午茶就無話要食得健康

2021-10-16
2021-07-03 473 浏览
意樂今日落雨,但係小編都想要一個good morning 先去番工,咁先有動力做野。唔想行咁遠去食早餐,所以就試下屋企附近既意樂。粟米白汁雞絲湯扁意粉配蒜蓉西多士🍽個湯唔好覺得好咸,雞肉亦不會咸,味道不錯。但如果下次廚房將雞肉分件細舊點會較易入口。意粉亦不會太硬,撈埋白汁雞絲味道啱啱好。蒜蓉西多士上的蒜蓉分配得平均,唔會一邊有一邊冇,上枱時仲係熱騰騰,所以食落去更加帶出蒜蓉嘅味道。香草雞扒配流沙牛角酥🍽入面有腸仔,沙律菜,煎焗流心蛋,香草雞扒。 香草雞扒唔會煎得太燶,味道啱啱好,再加埋香草嘅味道 食落更加惹味。流心蛋煎得好靚,輕輕點一點蛋漿已經流出來。加埋沙律菜食落去好fresh又健康。最值得一讚係新推出流沙牛角酥, 一撕開已經有奶黃流出嚟,口感好正。凍即磨咖啡🍽咖啡係用南非既咖啡豆,所以飲落去味道係唔同嘅, 唔係出面普通茶記嘅凍咖啡。
意樂

早餐
流沙牛角酥
凍即磨咖啡
2021-06-13 309 浏览
只簡單的說...任何地方當有!平常某些情況變回正常應有的!不少不多工作效率才是基本吧!今天的真徹底不同!值得加許吧👍!管理層之巡視真是不可缺少吧👍!
只簡單的說...任何地方當有[管理層的視察]!
平常某些情況變回正常應有的!
不少不多工作效率才是基本吧!
今天的真徹底不同!
值得加許吧👍!
管理層之巡視真是不可缺少吧👍!
明明2人坐下了,餐牌看完,想叫食物,那裏的仕應很沒禮貌要求我們調位,不是先拿票先有位嗎?為什麼後來的人要我們調位,他仲要黑口黑面,唔想做就唔好做。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
2021-05-07 377 浏览
叫左個香辣欖油煙鴨胸扁意粉、香草鮮野菌忌廉天使麵,之前係佢同集團嘅其他舖頭食過類似嘅意粉,都好好食。呢間特別難食,難食到嘔,野菌嗰個意粉完全無味,醬又冇味菇又冇味仲要加青豆,最後狂落勁多Tabasco 先勉強食得落口。個鴨胸意粉之前係同一間店食過,果時冇咁多汁,而家成個湯面咁,仲要加青豆,一個字 難食!平時難食都唔會係openrice留評價,但對比其他同集團既分店差太遠,好嬲!唔好意思 食完先影相!!

唔好意思 食完先影相!!
2021-03-25 397 浏览
-個人想靜靜地食個下午茶,來到這區的意樂,座位多,過了繁忙的中午時段,入座後可慢慢嘆。今期有個期間限定下午茶,意大利蕃茄濃湯漢堡扒天使麵配牛角酥,跟-杯餐飲,28元-份,這個價錢十分相宜。我另外加一隻蛋,5元一隻。湯底濃味,天使麵份量不多,不過煑得好味,麵質彈牙滑滑,食到雪雪聲。漢堡扒-般貨式沒特別,煎蛋不夠熱。牛角酥很大個,酥軟好吃。我飲齋啡,滿滿-杯,咖啡味不太濃。平平地食個餐算係咁。
我飲齋啡,滿滿-杯,咖啡味不太濃。
平平地食個餐算係咁。
意大利蕃茄濃湯漢堡扒天使麵蕃茄
意大利蕃茄濃湯漢堡扒天使麵蕃茄
牛角酥
煎蛋
2021-03-04 306 浏览
返學之前一定要食早餐!真心推介,係平靚正嘅意樂!蒜蓉西多士、凍咖啡提神、蕃茄開胃醒神!整體都唔錯,嘢食水準OK,價錢唔貴。上菜快,服務OK,不過不失,平價之選。
返學之前一定要食早餐!
真心推介,係平靚正嘅意樂!
蒜蓉西多士、凍咖啡提神、蕃茄開胃醒神!
整體都唔錯,嘢食水準OK,價錢唔貴。
上菜快,服務OK,不過不失,平價之選。
2021-02-26 206 浏览
今日係元宵佳節,過黎食過平價又有質數的西餐先😋平時都會幫襯下午茶,都幾抵食。餐廳面積都算幾大,座位舒適,幾岩傾計。 🔻一口安格斯牛柳配珍珠飯牛柳食落都有牛味,唔算靭,仲有小量西芹,紅蘿蔔,翠肉瓜伴碟,再配埋伴碟沙律菜,個餐都幾營養均衡,叫野飲仲有半價優惠,唔錯

🔻一口安格斯牛柳配珍珠飯

2021-02-26
2020-05-16 1308 浏览
如題。意樂呢間野雖然話啲嘢食都可以,環境都ok。不過就太貴,食物質素都唔係話好好。之前去食個dinner一個餐就$100幾。之後啲嘢食又唔係話好出眾,麻麻地。$100來講係完全唔值,頂多值$60。有一次都幾失望,個次我諗住叫個新產品,係牛肉粒來架。本身都帶著好大期望,因為呢個咁細碟野都嘥咗$50幾。點知上碟個陣就淨係見到五六粒好似一蚊雞咁大嘅牛粒。咁我都算啦,意樂啲嘢本身都貴。令我最失望嘅係啲牛好韌,又鹹,完全唔符合期望。附近都有其他茶餐廳。如果唔係想作賤自己荷包就唔好去意樂啦。
2020-03-07 1207 浏览
意樂餐廳是一間親民的西餐廳,主推平價意大利菜式當日來到長沙灣的分店便來一試帆立貝海鮮菌皇龍蝦汁意大利飯~~~~~~~~~~~~~~龍蝦汁十分濃郁,珍珠米亦很配搭,加上帆立貝的鮮甜,很吸引可惜海鮮份量極少慢煮秘製咖哩牛坑腩小鍋配珍珠飯~~~~~~~~~~~~~~~咖哩沒驚喜又不算太差,牛坑腩有點老,整體只屬不過不失秘製咖哩雞飯~~~~~~咖哩同味,但為什麼牛坑腩叫慢煮雞肉明顯是冰了很久,雞皮幾乎全脫落,很是一般千島海鮮迷李薄餅~~~~~~~~是點餐加配,反而有驚喜,千島醬濃,雜錦海鮮亦鮮甜,就是十分小粒然而薄餅很香很美味凍奶茶~~~沒什麼茶味,似是糖加水熱檸蜜~~~普普通通,熱飲通常不會太差整體感覺雖說是平民價,但食物質素只屬一般,可以一試但不一定再回來
意樂餐廳是一間親民的西餐廳,主推平價意大利菜式
當日來到長沙灣的分店便來一試

帆立貝海鮮菌皇龍蝦汁意大利飯
~~~~~~~~~~~~~~
龍蝦汁十分濃郁,珍珠米亦很配搭,加上帆立貝的鮮甜,很吸引
可惜海鮮份量極少

慢煮秘製咖哩牛坑腩小鍋配珍珠飯
~~~~~~~~~~~~~~~
咖哩沒驚喜又不算太差,牛坑腩有點老,整體只屬不過不失

秘製咖哩雞飯
秘製咖哩雞飯
~~~~~~
咖哩同味,但為什麼牛坑腩叫慢煮
雞肉明顯是冰了很久,雞皮幾乎全脫落,很是一般

迷島海鮮迷李薄餅
千島海鮮迷李薄餅
~~~~~~~~
然而薄餅很香很美味

凍奶茶
凍奶茶
~~~
沒什麼茶味,似是糖加水

熱檸蜜
熱檸蜜
~~~
普普通通,熱飲通常不會太差

2020-02-29
迷島海鮮迷李薄餅
餐廳係屋企附近,所以成日都嚟食。次次都覺得啲後生仔侍應好好人。今次兩個人嚟食晚餐。本來想打邊爐,可惜時間太夜,已經售罄。兩個人嗌咗兩個飯,加兩款冬季熱飲。安格斯牛柳粒炒珍珠飯評分:4/5唔錯唔錯!好惹味!值得一試~香草雞扒野菌滑蛋蓋飯評分:3.5/5雞扒好好食,蛋加飯食到lam lam俐,唯一係啲菇味道麻麻。建議唔好配汁,如果要選配,可簡蒜蓉汁。熱蘆薈蜜桃茶蜜桃味有少少假,成杯都略甜。熱蘆薈荔枝蜜超推介!嚟食一定要嗌!建議同佢講少甜!
餐廳係屋企附近,所以成日都嚟食。
次次都覺得啲後生仔侍應好好人。
今次兩個人嚟食晚餐。本來想打邊爐,可惜時間太夜,已經售罄。
兩個人嗌咗兩個飯,加兩款冬季熱飲。

安格斯牛柳粒炒珍珠飯
評分:4/5
唔錯唔錯!好惹味!值得一試~

香草雞扒野菌滑蛋蓋飯
評分:3.5/5

熱蘆薈蜜桃茶
蜜桃味有少少假,成杯都略甜。

熱蘆薈荔枝蜜
超推介!嚟食一定要嗌!建議同佢講少甜!
2019-11-23