2021-09-24 80 浏览
石篱呢边实在冇乜有质素嘅餐厅,无意中发现咗呢间新开唔系太耐嘅山下无双日式料理,总算为美食沙漠平反~食物种类款式都算多,各种寿司、定食、炸物、前菜等等都应有尽有,仲有时令嘅飞机货,例如今晚就有生蚝同埋池鱼等。重点系价钱合理,性价比高。Omakase十贯极上寿司$168 外面食厨师发板几啉贵,呢度只要百几蚊就食到!由厨师选择最新鲜嘅食材整成寿司🍣其中包括有三文鱼、鱿鱼、凡立贝、穴子、三文鱼子、赤虾、海胆、吞拿鱼同埋油甘鱼。每一款都好新鲜肥美仲要厚切添!旧饭唔系太大,唔会食滞,啱晒我~黑松露鲷鱼薄切$98鲷鱼刺身薄切配上柚子酱汁及黑松露酱,咁嘅配搭非常特别真系未试过,清清爽爽嘅味道,加上浓烈嘅黑松露酱香,系意想不到嘅配合~摆盘仲要砌成花咁样,尽显心思。黑松露茶碗蒸$48热辣辣嘅茶碗蒸蛋,又滑又香甜,底下仲有虾仁同埋蟹柳,再配搭黑松露酱,俾我高速消灭咗~盐烧即切三文鱼腩便当(半熟)$88便当好抵食,套餐包左主菜+白饭+两款小菜。盐烧三文鱼腩有两件,可以拣全熟或者半熟,我就拣咗半熟,好似食三文鱼刺身咁不过熟啲口感有啲唔同,近皮嘅部份油香十足,点埋沙律酱食更加滋味!整体来讲好满意,性价比高~下次会

Omakase十贯极上寿司$168

黑松露鲷鱼薄切$98

黑松露茶碗蒸$48

盐烧即切三文鱼腩便当(半熟)$88

整体来讲好满意,性价比高~下次会再嚟!