餐厅: 焼肉 焰
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-09-14 101 浏览
屯市开左一间木系日式装修嘅烧肉店,位罝宽敞,坐得舒服约埋朋友嚟食返餐好嘅都冇问题。重点系烧完肉个身冇油烟味,继续行街都OK🥳🥳🥳🥳餐牌有好多选择,有套餐又有特饮,满足🤪🥗鸡蛋椰菜沙律十分健康,食肉𠮶阵食啲椰菜会冇咁油腻。一开始梗系试下和牛寿司 ($125),店员会先俾我地打卡,再系我地面前用火枪烧,望住啲和牛慢慢变熟,啲油脂出晒嚟,推荐😝😝🐮特上牛小排 ($138) 牛小排会附上一小碟盐,油花分布均匀,望落相当唔错。轻轻烧完之后,牛小排食落好够牛味,肉质嫩滑,入口即溶😋🐷块肉!五花肉 ($98)五花肉好食嘅位就系一层肉一层油脂,放上网格度烧,烧到滋滋声,再加埋提供嘅蒜油酱汁,更带出肉味👍👍厚切钻石牛舌($148)牛舌系厚切,烧完之后都唔太韧,爽口弹牙😛😛🍍名物! 菠萝渍钻石和牛胸腹肉 ($288)牛胸腹肉同半个菠萝一齐送上枱面,影相打卡一流。店员会帮手烧牛胸腹肉,钻石纹嘅牛胸腹肉吸取左菠萝汁,令肉质更加松软入味,唔洗另外蘸汁已经好够味,加少少饭一齐食一流。菠萝亦已经切好一旧旧,方便拎出嚟烧,菠萝烧到焦焦地就食得,多汁又够甜,食返少少生果balance返,冇咁大罪恶感😎😎🍚幸福! 生蛋拌
重点系烧完肉个身冇油烟味,继续行街都OK🥳🥳🥳🥳
餐牌有好多选择,有套餐又有特饮,满足🤪
🥗鸡蛋椰菜沙律十分健康,食肉𠮶阵食啲椰菜会冇咁油腻。
🐮特上牛小排 ($138)
🐷块肉!五花肉 ($98)
厚切钻石牛舌($148)
牛舌系厚切,烧完之后都唔太韧,爽口弹牙😛😛
🍍名物! 菠萝渍钻石和牛胸腹肉 ($288)
牛胸腹肉同半个菠萝一齐送上枱面,影相打卡一流。
🍚幸福! 生蛋拌饭配渍海苔 ($29)
白饭面上铺满生蛋汁同紫菜,配埋烧肉一齐食,冇咁腻。
🍍冲绳菠萝梳打 ($36)
朋友饮菠萝梳打,好清新好fresh,推荐夏天饮。
🍇巨峰提子乳酸梳打 ($42)
我个人比较钟意巨峰提子乳酸梳打,比较特别。乳酸味突出,巨峰提子味好够,唔系药水味!!!!