2021-01-26 251 浏览
屯市开新黄店咁大件事冇乜人讲?冇人讲咪我讲啰!我唔委屈㗎!.上两个月见到荣少喇沙未营业就已经出左张靓到爆魔法卡,仲要我最钟意既蓝鲸,𠮶阵我就已经mark实左一定要试呢间新黄店,一举两得啊嘛!而今日就特登约咗朋友出黎食。首先讲吓佢位置先,佢个位置都几隔涉架,要落到最底之后出商场再转个弯先揾到,未行到埋去未见到招牌就见到一堆人等紧,我就知我冇揾错。去到攞筹就要等几个号码,但唔紧要,呢啲小问题无阻我食黄店既决心,好好彩又唔算等好耐。.今次嗌左个脆炸鸡扒喇沙米线,再同朋友夹咗个小食拼盘。首先,一定要赞就系个喇沙汤,好香好入味,又唔会好辣;而𠮶几旧豆卜都好腍好吸汤,呢个位真系好出色。而佢既脆炸鸡扒都冇呃人,真系好脆,但个人就略嫌鸡肉干身,冇肉汁;米线都偏硬,好似未煮腍咁,同埋唔系好入味,食落既感觉系用水烚过下就出餐咁,今次出餐既时间好快,但我唔介意等耐少少换取一个腍啲入味啲既米线。希望下次去可以改善下,咁就完美。而朋友嗌左猪软骨,佢话好腍好入味,望落都真系好吸引!然后因为唔想饮汽水,所以就嗌咗柠檬薏米水,薏米好腍,柠檬有味,又唔会太甜,仲要冇冰啊,系常温出既野饮,真系好吸引!而我最欣赏𠮶个位系喺
屯市开新黄店咁大件事冇乜人讲?冇人讲咪我讲啰!我唔委屈㗎!
脆炸鸡扒喇沙汤米线
脆炸鸡扒
而朋友嗌左猪软骨,佢话好腍好入味,望落都真系好吸引!
猪软骨喇沙汤米线

然后因为唔想饮汽水,所以就嗌咗柠檬薏米水,薏米好腍,柠檬有味,又唔会太甜,仲要冇冰啊,系常温出既野饮,真系好吸引!而我最欣赏𠮶个位系喺呢个严峻嘅疫情底下,佢地系会为左卫生而用胶杯上,呢个位好加分!
柠檬薏米水

而同朋友夹既小食拼盘都好好味,我最欣赏系个鸡翼,脆得黎锁住肉汁,食落好滑好juicy,而虾卷同虾丸都系好食既,炸得脆又唔会好干。
小食拼盘

我地3个人total嗌左3碗喇沙,3杯薏米水,再加个小食拼盘,总共$209。唔好睇佢个份量好似好少咁,我地最后系要攞个外卖盒打包走架!
而我见前面其他食评写话冷气唔够冻呢个问题应该改善左啦,我系大概1点去到,坐bar枱,一啲都唔觉得热。另外都要赞下待应既服务态度好好,好有礼貌,感觉到佢地好乐意帮我,出餐既速度都好快。
呢个价钱呢个质素其实好值得一试,我之后再有机会经过都会再黎架,期待下次有更优质既料理。
2021-01-24
脆炸鸡扒喇沙汤米线