2024-06-24
顶立(屯门)今次又嚟到我最钟意嘅拉面店之一,今次店家就换咗个餐牌换咗几种唔同汤底都几吸引,贝汤同埋白酱油汤底仲推出新嘅会员制,如果买咗佢哋Tshirt等等嘅纪念品就可以享有特快排队嘅福利🤩今次季节限定嘅冷泡咖啡饮落去头段有少少乌龙茶嘅味道而尾韵就有少少芒果嘅香气饮落去香浓得来又清新贝汁($105)贝汁嘅汤底10分少见,饮落去清甜清爽得来而且贝壳嘅鲜味非常浓郁,而且伴上新鲜蚬肉非常鲜甜再配搭咗全新嘅面底非常挂汤加上慢煮嘅鸡胸肉非常滑嫩白酱油($95)白酱油嘅汤底都系比较清新嘅一类,清甜亦都非常开胃仲有两种唔同嘅叉烧一嚿就偏肥少少但系食落去都唔会太油腻油脂嘅香味更加好咁样配搭咗个清汤底,另一个就肉质厚实食落去肉味比较浓厚😋朱古力巴斯克蛋糕($65)呢个为当日限定嘅巴斯克口味蛋糕,朱古力味香浓得来仲有少少可可嘅香,食落去唔会太甜口感非常滑仲有一层脆脆嘅饼底非常香口
贝汁($105)
白酱油($95)
朱古力巴斯克蛋糕($65)