2024-09-29 1300 浏览
今天我和婆婆和公公到蓝地翠湖酒家饮茶,呢间酒楼我认为系屯门区最好食的酒楼,我们已经嚟过好多次了。我们今天三个人吃了六样东西,合计$305 ,价钱合理,一般市民都负担得起。我们点了两只烧鸽,一只$48 ,两只$96,都算抵食,烧乳鸽有浓郁嘅油香味,肉质非常鲜嫩,非常美味强烈推介大家嚟食!我们也点了尖椒酿鱼肉,尖椒酿鱼肉属于大点,有四条,鱼肉非常新鲜,味道不错,也推荐。不过唔食得辣嘅朋友注意一下,青椒都几辣的。我每次来到都必点的紫薯流心球,新鲜热辣辣非常好味,强烈推荐大家来吃这个!婆婆还点了她喜欢吃的马蹄糕,味道不错,值得一试。我哋仲嗌咗烧卖,非常好味,但系忘记了影相。整体嚟讲,呢间酒楼嘅所有出品都算系尚佳,服务人员嘅服务态度都几好,环境都几宽敞,几舒服,非常推荐大家嚟呢度约朋友饮茶。顺带一提,呢间酒楼我最喜欢吃的是别有洞天脆皮肠,但是今次没有吃,大家去的话也可以点来吃吃啊!
烧乳鸽两只
尖椒酿鱼肉
紫薯流心球
马蹄糕

2024-09-29
$101.65 (午餐)
烧乳鸽两只
尖椒酿鱼肉