2024-09-07 1113 浏览
星期六嚟到呢间bookmark左好耐嘅餐厅食越南菜,佢有室外嘅位置但由于夏日炎炎咁当然坐返室内,一个个嘅灯笼挂在天花,夜晚嚟嘅话应该更加显得有情调。 拣呢间餐厅嘅最主要原因系想试佢嘅会安烤乳猪,好有惊喜,上菜时系原只脾上,附上一把剪刀比你剪开,剪嘅时候已经听到脆皮嘅声音,食落去皮脆肉嫰,不得不提佢嘅酱汁更加令成件事锦上添花。 另外仲叫左炭烧猪腩串烧,炒通菜,同香芋猪肉春卷,个春卷亦都好惊喜,唔太油腻,食落有少少芋头嘅口感,都值得推荐。 最后仲叫左两款甜品作为完美嘅句号,分别系焦糖爆谷香蕉同埋香芒蜜柚椰子雪芭,个人比较喜欢爆谷香蕉,冇想像中咁甜,中间有一球雪糕,雪糕加上爆谷一齐食,正!而男朋友就比较喜欢椰子雪芭,比较清新嘅感觉,柚子唔会酸,椰子肉亦都好爽口配上雪糕都系一流。 另外值得一提嘅系侍应们每个都好热情有礼,笑容满面,令到食客们有种宾至如归嘅感觉!!

会安烤乳猪

炭烧猪腩串烧