行完千島湖,諗住搵個地方好好地食一餐。點知去咗呢間越南餐廳,外邊睇落都幾靚,好似會安咁好囉個燈籠。點知坐埋去嘢食一碗粉要$100 ,一杯嘢飲$60 ,仲要再加一諗住你收得呢個價錢服務同埋嘢食都一定會有返咁上下。點知一舉手咩都未嗌,個經理就即刻話我催佢叫我放返低隻手。跟住嗌完嘢食,食到一半,撳一撳手機,個經理已經即刻想收走你換嘢,好似想講你走咁。然後食完之後叫經理嚟收錢,佢仲掛住同隔籬嗰台喺度講緊啤酒,跟住仲要多謝人哋嗌佢杯啤酒,完全收緊錢都冇多謝過我哋呢一台。好似睇我哋唔到咁。完全有晒香港食肆一貫嘅作風,食完叫你快啲走。啲位又唔係好坐,都係兩個四人枱分做兩人枱咁坐。30分鐘到已經俾咗差唔多$400 ,但係完全覺得啲嘢係好一般,喺旺角食一碗越南粉都好食過佢嗰隻,然後態度又講你走咁樣又嫌你催佢,俾我就真係唔會再嚟食過。價錢貴,性價比低,態度差,坐位麻麻,係得啲燈籠靚。如果呢間嘢係俾我食啲燈籠或者會覺得值得多啲。總之下次嚟俾我揀,我寧願食麥當勞都唔會再食佢。希望大家睇完我呢篇文章,可以有少啲人中伏。因為真係好鬼嬲。
完全有晒香港食肆一貫嘅作風,食完叫你快啲走。
啲位又唔係好坐,都係兩個四人枱分做兩人枱咁坐。
2024-09-07 1113 浏览
星期六嚟到呢間bookmark左好耐嘅餐廳食越南菜,佢有室外嘅位置但由於夏日炎炎咁當然坐返室內,一個個嘅燈籠掛在天花,夜晚嚟嘅話應該更加顯得有情調。 揀呢間餐廳嘅最主要原因係想試佢嘅會安烤乳豬,好有驚喜,上菜時係原隻脾上,附上一把剪刀比你剪開,剪嘅時候已經聽到脆皮嘅聲音,食落去皮脆肉嫰,不得不提佢嘅醬汁更加令成件事錦上添花。 另外仲叫左炭燒豬腩串燒,炒通菜,同香芋豬肉春卷,個春卷亦都好驚喜,唔太油膩,食落有少少芋頭嘅口感,都值得推薦。 最後仲叫左兩款甜品作為完美嘅句號,分別係焦糖爆谷香蕉同埋香芒蜜柚椰子雪芭,個人比較喜歡爆谷香蕉,冇想像中咁甜,中間有一球雪糕,雪糕加上爆谷一齊食,正!而男朋友就比較喜歡椰子雪芭,比較清新嘅感覺,柚子唔會酸,椰子肉亦都好爽口配上雪糕都係一流。 另外值得一提嘅係侍應們每個都好熱情有禮,笑容滿面,令到食客們有種賓至如歸嘅感覺!!

會安烤乳豬

焦糖爆谷香蕉
香芒蜜柚椰子雪芭
  • 香芒蜜柚椰子雪葩
2024-05-01 1545 浏览
今次同朋友嚟到黃金海岸試一試呢一間越南餐廳。因為有朋友住屯門,佢話介紹屯門嚟講最好食嘅一間餐廳。晚餐時段,見到餐廳裏面嘅人流都不錯,而環境亦吸引。食物方面,越式豬肉三文治,法包超迷你雖然好食但係比較細咗啲,大蝦米卷,大蝦非常之彈牙 亦都好大隻,而醬汁呢亦都非常之好味。pad thai 正常發揮,湯金邊粉非常不錯,回味員工非常之友善,又幫我哋影相,令我哋享受到一個非常之好嘅晚上

2024-04-08
Bistro Hoi An算係屯門嘅越南菜代表!佢地嘅Crispy pork&taro spring rolls外脆內軟,每一口都係驚喜!🌯🥢餐廳嘅背景故事簡直就係一齣越南電影!你一踏入佢地嘅餐廳,就彷彿置身於越南鄉村嘅氛圍中。佢地以越南中部會安古城為主題,每一個細節都經過精心設計,你一定會愛上佢地嘅燈籠同黃牆!🏮💛佢地嘅菜式唔單止有越南傳統風味,仲加入咗一啲新元素,炮製出獨一無二嘅摩登越菜!呢度最出名嘅菜式包括烤牛骨髓同越式生蝦刺身,每一口都係一個驚喜!🍤🍖唔止菜式,環境同服務都係一流!💯嚟Bistro Hoi An,唔止係食物好好味,仲可以感受到越南嘅風情同文化!食得開心,心情自然都會好好嘅!😍🍽️餐廳名稱:Bistro Hoi An (屯門)📍地點:屯門青山公路 - 掃管笏段1號黃金海岸商場地下1A號舖🕒營業時間:星期一至星期日 12pm-10pm💰人均消費:$101-$200📞電話:34210060

🍽️餐廳名稱:Bistro Hoi An (屯門)
🕒營業時間:星期一至星期日 12pm-10pm
💰人均消費:$101-$200
📞電話:34210060
  • 鮮蝦牛油果米紙卷
  • 越式生蝦刺身
  • Affogato
Bistro Hoi An💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓✨真心碟碟都有鑊氣有水準間餐廳又靚,節日慶祝贏哂☺️仲有d staff 好nice,真係唔會西面,我問啲燈咁靚係邊度買,佢地都不慌不忙微笑又帶點興奮地告訴我😛起碼有4個唔同國家嘅staff喺度,好有culture Exchange 嘅感覺😚✨上菜速度快,估佢唔到!除咗我叫錯咗一款我個人接受唔到嘅bloody Mary 外,甜品都係驚喜亮眼之作!仲有咖喱麵包軟殼蟹、生蝦必必必食💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓🔶AFFOGATO $72Lotus Biscoff Gelato, Vietnamese Expresso連花焦糖餅雪糕,越南濃咖啡☕️🔶SOFT SHELL CRAB IN SPECIAL EGG CURRY $198特式蛋咖喱炒軟殼蟹✨ 蟹肉,九層塔•法包🥖啲蟹又脆又好入味,咖喱好柔和又有椰汁香,唔會太嗆,勁juicy 💓🔶 SHRIMP CEVICHE$138✨越式生蝦刺身- 越南虎蝦,乾蔥,柑桔魚露汁。呢個汁只是這裡才吃到,酸尾尾但我唔識形容得好深入,總是覺得有秘製成份,回味無窮❤️‍🔥平有平食,貴有貴食我地人均~$500@bistrohoia
Bistro Hoi An

💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓
✨真心碟碟都有鑊氣有水準

✨上菜速度快,估佢唔到!
甜品都係驚喜亮眼之作!仲有咖喱麵包軟殼蟹、生蝦必必必食
💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓

🔶AFFOGATO $72
連花焦糖餅雪糕,越南濃咖啡☕️

特式蛋咖喱炒軟殼蟹

🔶 SHRIMP CEVICHE$138

平有平食,貴有貴食
我地人均~$500

@bistrohoian.hk
2023-12-10 708 浏览
新派越南菜,環境唔錯,坐得舒服,食物都好有特色👇🏽越式豬肉三文治(越式法包、香茅豬肉、法式鵝肝醬、酸菜、香葉)豬扒包就食得多,第一次食呢款豬肉包,個法包外脆內軟,仲暖暖哋☺️豬肉和酸菜香葉,仲有個鵝肝醬🤭一口包含晒唔同味道和層次,真係好好食,一試難忘,會因為佢再去食🥰炭燒豬頸肉(青木瓜沙律、羅望子醬)豬頸肉味道和口感都唔錯,配埋沙律和醬汁一齊食,好夾😋軟殼蟹沙律軟殼蟹好食,有肉汁唔會炸到乾晒,個炸漿夠薄夠脆🤤招牌蟹肉炒飯(臘腸、椰菜、香菜)份量唔算多,但好惹味,材料好豐富,飯炒得好香,好食👍🏻好開心第一次嚟食,叫每樣食物都好味!
新派越南菜,環境唔錯,坐得舒服,食物都好有特色👇🏽

越式豬肉三文治
(越式法包、香茅豬肉、法式鵝肝醬、酸菜、香葉)
炭燒豬頸肉(青木瓜沙律、羅望子醬)
豬頸肉味道和口感都唔錯,配埋沙律和醬汁一齊食,好夾😋

軟殼蟹沙律
軟殼蟹好食,有肉汁唔會炸到乾晒,個炸漿夠薄夠脆🤤
招牌蟹肉炒飯(臘腸、椰菜、香菜)
份量唔算多,但好惹味,材料好豐富,飯炒得好香,好食👍🏻
好開心第一次嚟食,叫每樣食物都好味!
  • 越式豬肉三文治
2023-12-01 567 浏览
今日去左屯門黄金海岸輕鬆一下加嘆越菜,我地去左間漫天燈籠既餐廳,好有情調!脆皮牛油雞翼外皮烤得金黃酥脆,內裡肉質嫩滑多汁,搭配上濃郁的牛油味道,美味可口。薑黃烤爐魚,魚肉烤得剛好,外層略帶焦香,內裡鮮嫩多汁。薑黃的香氣和獨特的風味使這道菜增添了豐富的層次感和口感。招牌蟹肉炒飯,蟹肉的鮮甜和炒飯中嘅臘腸 的香氣完美結合,每一口都充滿了美味。特色蛋咖哩炒大蝦炒得鮮嫩多汁,咖哩的香氣和味道與蛋的柔軟口感完美融合。虎蝦、香菜和九層塔法包的搭配為這道菜增添了新鮮和獨特的風味。河內蕃茄蟹肉大蝦湯和檬蟹肉肉碎海鮮濃湯是兩道令人垂涎的湯底。湯的湯底鮮美濃郁,蕃茄、蟹肉和大蝦的組合使湯品更加豐富和美味。檬蟹肉肉碎海鮮濃湯則帶有酸甜的檸檬風味,口感醇厚,回味無窮。caphe sua da是一款越南冰咖啡。濃郁的咖啡香氣搭配上香甜的奶香味道,清涼的冰塊使這杯咖啡更加清爽。

2023-11-30 431 浏览
去親黃金海岸都好有渡假Feel,而今次就揀左間裝修好吸引,成個天花板都係燈籠既越南餐廳💕前菜我地叫左個芒果牛油果米紙卷,芒果酸酸甜甜既味,再配埋好refreshing既牛油果同蔬菜,食完即刻胃口大開🤪小食就Order左雞肉串燒同炭燒豬腩串燒,兩個串燒都燒得剛剛好,有炭燒既香味,雞肉仲充滿肉汁🥰個豬腩串燒唔止賣相吸引,佢個魚露焦糖汁都好出色🤪主食就叫左炭燒澳洲頂級M9和牛後腰脊,佢個牛肉大約燒到5成熟,脂肪唔多,肉質非常軟嫩,無論係簡單用鹽去調味定係沾佢個汁都好好食😛最後甜品就叫左個焦糖爆谷香蕉🤪入面有爆谷、焦糖雪糕、藍莓等配料,食完之後好滿足💕

2023-11-18 397 浏览
黃金海岸總是令人有種悠閒渡假的感覺,今晚就選擇了這間新派越式餐廳,讓我們來一趟越南之旅。一踏進餐廳就見天花板掛滿色彩繽紛的燈籠,非常有特色,讓我回想起幾年前去過的會安古城。越式生蝦刺身(HK$138)越南虎蝦肉質爽嫩,再配上柑桔魚露,非常開胃。越式蜜柚燒蝦沙律(HK$138)燒蝦大大隻,柚子份量十足,味道清新。會安烤乳豬(HK$268)乳豬皮脆肉嫩,用生菜包著,再加上青瓜和酸菜一起吃,口感和味道都好豐富。招牌蟹肉炒飯(HK$158)香氣十足,吃起來不覺油膩,非常美味。焦糖爆谷香蕉(HK$72)蕉糖香蕉和雪糕味道好夾,再配上爆谷,口感非常豐富,味道吸引,是必點的甜品。Blueberry Mojito (HK$78) Virgin Mango-Orange Mojito (HK$60)兩杯口感都好清新,果味濃郁。
越式生蝦刺身(HK$138)
越南虎蝦肉質爽嫩,再配上柑桔魚露,非常開胃。
越式蜜柚燒蝦沙律(HK$138)
燒蝦大大隻,柚子份量十足,味道清新。
會安烤乳豬(HK$268)
招牌蟹肉炒飯(HK$158)
香氣十足,吃起來不覺油膩,非常美味。
焦糖爆谷香蕉(HK$72)
Blueberry Mojito (HK$78)
兩杯口感都好清新,果味濃郁。
  • 會安烤乳豬
  • 越式生蝦刺身
2023-11-14 377 浏览
好耐冇去過黃金海岸呢邊,原來新進駐咗好多餐廳,大西北朋友多咗好多選擇。【Bistro Hoi An】越南會安作裝潢主題,天花板掛滿燈籠🏮色彩繽紛,以傳統越菜再加添摩登主意,還有室外座位可以坐,都幾chill下~越式生蝦刺身 ($138)用上越南虎蝦,肉質爽嫩Q彈,特別配上三款魚露汁,更能提升虎蝦的甜味~炭燒澳洲頂級M9和牛後腰脊($328)牛肉嫩滑度適中,炭燒至半生熟,配上濃味焦糖魚露汁,層次豐富~炭燒豬腩串燒 ($78)2pc特選厚切豬腩肉,散發炭燒肉香,醬汁十分惹味~炸軟殼蟹芒果米紙卷 ($118)米紙卷入面啲料好足,有軟殼蟹、芒果、牛油果、蘿蔔絲等等,另有兩隻醬汁,花生醬同魚露~河内生牛肉湯河 ($95)湯底非常鮮甜且不油膩,生牛肉質素幾好,浸落熱湯後變半生熟剛剛好,入口滑一滑~

越式生蝦刺身 ($138)

炭燒澳洲頂級M9和牛後腰脊($328)

炭燒豬腩串燒 ($78)2pc
特選厚切豬腩肉,散發炭燒肉香,醬汁十分惹味~

炸軟殼蟹芒果米紙卷 ($118)

河内生牛肉湯河 ($95)

去過越南會安古城既你一定記得個度既夜市同老街💭印象最深刻一定係滿滿燈籠既景色🏮今次黎到Bistro Hoi An 餐廳內既裝潢正正同會安古城一樣🤩天花佈滿了色彩繽紛既燈籠而且仲有不同既打卡元素📸令人唔記得咗自己係香港🤭➷🪐 炸軟殻蟹芒果米紙卷·花生·香菜·牛油果 以薄薄既米紙包裹住鬆脆軟殻蟹 香甜既芒果 牛油果香菜等等 口感豐富🥑食落好清新開胃 配料亦都足以發揮香味😋§🪐 炭燒豬頸肉·青木瓜沙律·羅望子醬就咁睇以為唔係好多 點知兩個人食極都仲有🤣豬頸肉肥瘦均勻 帶有微微炭燒既焦香😶‍🌫️肉質軟稔 爽脆可口§🪐 炭燒雞肉串燒·香菜菠蘿醬雞肉嫩滑 燒得香口帶陣陣炭燒香氣👍🏼每串都好大串 完全唔似小食 非常足料§ 🪐 脆皮牛油雞翼·蒜香牛油 炸到金黃香脆既大大隻雞翼 食落有濃郁既牛油味🧈呢個係好濃厚既越南風味 必食之一🤤§🪐 參巴醬炒通菜參巴醬係一種特殊辣椒醬 我就比較少食🫢比我想像中唔算好辣🌶️配埋爽口通菜食 味道非常惹味😋§🪐 特式蛋咖喱炒軟殼蟹·蟹肉·九層塔·法包軟殼蟹炸得酥脆 份量仲唔少添 就算沾上咖喱都唔會令佢好腍鍾意蛋咖喱🥘唔辣仲帶有少少椰汁味配埋法包食 仲可以減低油膩感👍🏼§🪐 炭
去過越南會安古城既你一定記得個度既夜市同老街💭

🪐 炭燒澳洲頂級M9和牛後腰脊·焦糖魚露汁·自家制酸菜

後腰脊肉位於前腰同後臀之間 肉質更細嫩 內裡帶有淡淡粉色
食落juicy😍富有嚼勁 沾埋焦糖魚露汁 口感更佳😋
§
🪐 Peach & Lychee Martini – Vodka, Peach, Lychee
🪐 Amy’s Martini – Vodka infused with Cucumber, Peach Liquor infused with Blueberries & Lemon Peel

係咁有氣氛環境下 我地都叫咗兩杯cocktail小酌一番🍹

脆皮牛油雞翼·蒜香牛油
參巴醬炒通菜
特式蛋咖喱炒軟殼蟹·蟹肉·九層塔·法包
2023-11-12 915 浏览
📍 Bistro Hoi An今次去左間遠離繁囂既越南餐廳食飯,位於黃金海岸𥚃面,夠曬chill😌餐廳裝潢設計好有特色,掛著唔同顏色同花紋既燈籠吊飾,五顏六色,好打卡able💕仲播住輕快嘅音樂🎼成個vibe令人好舒適😝🥗Honey Pomelo Prawn Salad 越南蜜柚燒蝦沙律 $138呢個沙律幾fresh~通常會用沙津菜,但佢係選用左越南蜜柚,比較清甜多汁,果肉呈粉紅色,口感柔軟,基本上冇酸澀味!蝦仁就燒到好爽脆,令人好有食欲🤤同時仲落左脆椰絲、薄荷葉同椰糖魚露汁,食材都以清新為主~作為前菜,係一個幾唔錯既選擇!🐂 CharGrilled M9 Wagyu Bavette 炭燒澳洲頂級M9和牛後腰脊 $328炭燒既香氣撲鼻而黎!和牛呈現粉嫩既顏色,仲灑上大量既蔥粒同蒜片,增加口感!食落牛味濃郁,口感軟腍😌一啲韌既感覺都冇🤞和牛後腰脊仲係價值比較高嘅位置,油脂豐富!一定要沾埋個魚露汁,味道偏濃,昇華左牛肉既味道🤤配菜有酸菜同沙律菜,一解油膩感!🤩🦀Light Battered Soft Shell Crab 脆炸軟殼蟹 $128軟殼蟹切件炸,方便食!軟殼蟹新鮮熱辣炸起,超脆口,
📍 Bistro Hoi An

越南蜜柚燒蝦沙律

脆炸軟殼蟹

軟殼蟹切件炸,方便食!軟殼蟹新鮮熱辣炸起,超脆口,好似食緊薯片咁😌同時又唔會炸到乾曬,反而保留到水份!份量方面比想像既多,有8-9件😙另外有配埋青瓜沙律,沾埋佢酸酸甜甜嘅醬汁一齊食,好開胃🥳

鮮蝦牛油果米紙卷

🌯Prawn & Avocado Rice Paper Rolls 鮮蝦牛油果米紙卷 $98
越南米紙包著大蝦🦐同牛油果🥑,裡面仲有紅蘿蔔絲、蘿蔔絲、生菜等等,增加口感!但淨係咁樣食味道偏淡,所以要沾埋醬料食,有芝麻醬同魚露😙總有一款啱你口味~亦都係一道健康嘅菜式🤞

Affogato

🍨Affogato 愛馥卡朵 $72
甜品當然都唔少得~揀咗一個比較有特色嘅甜品😝係Lotus焦糖餅雪糕配越南特濃咖啡,有淡淡的肉桂香味,甜而不膩😋更加特別既係特濃咖啡勁香,中和返雪糕既甜味🤌

Peach & Lyche Martini  &  Amy's Martini

🍸Peach & Lyche Martini $78
水果味偏重,以蜜桃同荔枝為主既一杯cocktail,再加入少量既 vodka,但酒味唔會好濃,容易入口😉

🍸 Amy's Martini $78
呢杯酒精濃度就真係相對比較高,有vodka同桃酒,同時都飲得到藍莓同檸檬味,幾特別😙

⭐️好味指數: 8.5/10

📍 Bistro Hoi An (屯門)
屯門青山公路1號黃金海岸商場地下1A號舖

#BistroHoiAnHK #modernvietnamese #goldcoast #seafood #vietnamesepho#soupnoodles #chargrilled #cocktails #chillout #drinks #happvhours #黃金海岸 #越南菜 #和牛後腰脊 #ricepaperrolls #martini #cocktail #hk
越南蜜柚燒蝦沙律
脆炸軟殼蟹
鮮蝦牛油果米紙卷
Affogato
  • Peach & Lyche Martini
没想到香港能看到會安古城的美麗風景,位於屯門的Bistro Hoi An充滿度假風,有室外和室內座位,要和燈籠打卡的可以選室內😙·1️⃣炭燒豬頸肉($105)好食推介❤️豬頸肉燒得好香,肉質爽口彈牙,一點也不韌,蘸上羅望子醬更香口惹味,伴碟有青木瓜沙律很開胃🤤·2️⃣炭燒雞肉串燒($105)一份有五串,啖啖肉,好嫩滑不鞋口,不蘸醬也很好吃·3️⃣炸軟殼蟹芒果米紙卷($118)米紙包著生菜,香葉,牛油果,芒果和軟殼蟹,蠻有越南風味·4️⃣參巴醬炒通菜($85)份量也不少,每條通菜都充滿參巴醬和炒蒜的香味·5️⃣脆皮牛油雞翼($88)每隻雞翼都好巨😍😍薄薄一層炸粉,不會太油膩·6️⃣特式蛋咖喱炒軟殼蟹($198)咖哩不會太辣,配上炸得酥脆的軟殼蟹令人無法抗拒🤤伴碟還有法包,可以蘸上咖哩醬一起吃·7️⃣炭燒澳洲頂級M9和牛後腰脊($328)和牛肉質軟腍,中間的肉質保持粉嫩,不會過熟,配上焦糖魚露汁,酸酸甜甜的也不錯~·8️⃣Peach & Lychee Martini ($78)9️⃣Amy’s Martini ($78)另外還點了兩杯cocktail,有美食和美景,當然少不了美酒😚😆
1️⃣炭燒豬頸肉($105)
2️⃣炭燒雞肉串燒($105)
一份有五串,啖啖肉,好嫩滑不鞋口,不蘸醬也很好吃
3️⃣炸軟殼蟹芒果米紙卷($118)
米紙包著生菜,香葉,牛油果,芒果和軟殼蟹,蠻有越南風味
4️⃣參巴醬炒通菜($85)
份量也不少,每條通菜都充滿參巴醬和炒蒜的香味
5️⃣脆皮牛油雞翼($88)
每隻雞翼都好巨😍😍薄薄一層炸粉,不會太油膩
6️⃣特式蛋咖喱炒軟殼蟹($198)
7️⃣炭燒澳洲頂級M9和牛後腰脊($328)
9️⃣Amy’s Martini ($78)
2023-11-06 173 浏览
📍Bistro Hoi An 屯門青山公路1號黃金海岸商場地下1A號舖充滿渡假風情嘅地方同餐廳,裝修好靚環境好chill,黎呢到約會勁有情調🏝️ 🍴越式生蝦刺身 $138生蝦用上越南虎蝦,大隻得嚟新鮮爽口~個汁超加分呢,微微甜甜咁加上魚露嘅香味,令到生蝦嘅鮮味陣突出🦐🦐🍴炸軟殼蟹芒果紙米卷 $118米紙卷入面有炸軟殼蟹、芒果、牛油果、花生、香葉,幾種唔同質地嘅食物擺埋一齊,口感好豐富~紙米卷軟糯口感亦做得非常出色,而主角炸軟殼蟹係新鮮炸好,超好食🥹🥹🍴香茅燒牛肉撈檬 $125同平時食開嘅撈檬好唔同,呢到嘅撈檬配料會有炒洋蔥&自家制酸菜的,誠意十足~燒牛肉都幾嫩滑柔軟,加上香茅味好重,食落超有東南亞feel🇻🇳🍴炭燒澳洲頂級M9和牛後頸脊 $328M9和牛後頸脊經過炭燒處理之後,肉質更加鮮嫩多汁,而外皮有少少焦糖化層,幾脆口,口感有層次!而且呢款牛嘅牛味都幾濃幾香,肉嘅份量都唔少呢🥩🍸Berry Punch $60🧃Apple Juices $48
📍Bistro Hoi An
屯門青山公路1號黃金海岸商場地下1A號舖

🍴越式生蝦刺身 $138

🍴炸軟殼蟹芒果紙米卷 $118

🍴香茅燒牛肉撈檬 $125

🍴炭燒澳洲頂級M9和牛後頸脊 $328

🍸Berry Punch $60
🧃Apple Juices $48
想搵個香港渡假風嘅地方,今日就去到黃金海岸商場,歐陸式建築,富有地中海浪漫情調。多間海邊戶外餐廳、酒吧、cafe,其中一間越南餐廳,天花板掛滿古風彩色燈籠。🦀Light Battered Soft Shell Crab $128~脆炸軟殼蟹、蒔蘿、青木瓜🐖Chargrilled Pork belly 2pc $78~炭燒豬腩串燒、花生、魚露焦糖汁🐓Vietnamese Chicken Skewers 105(Cilantro Pineapple Dipping Sauce)~ 炭燒雞肉串燒、香菜菠蘿醬🐖🥖Grilled Pork Banh Mi $128(Saigon Baguette, Goose Liver Pate, Pickles, Fresh Herbs)
~ 越式豬肉三文治,迷你越式法包、香茅豬肉、法國鵝肝醬、酸菜、香葉🦐🥗Honey pomelo prawn salad $138~越南蜜柚燒蝦沙律、脆椰絲、薄荷葉、椰糖魚露汁Drinks : 🥭🍊🍹Virgin Mango-Orange Mojito $60~ Lime, Sugar, Mint, Orang

~脆炸軟殼蟹、蒔蘿、青木瓜

~炭燒豬腩串燒、花生、魚露焦糖汁

~ 炭燒雞肉串燒、香菜菠蘿醬

🐖🥖Grilled Pork Banh Mi $128

~越南蜜柚燒蝦沙律、脆椰絲、薄荷葉、椰糖魚露汁

Drinks :
~ Lime, Sugar, Mint, Orange, Mango, Soda
🍓🍋🍹Berry Punch $60
~ Raspberry & Strawberry Purée, Lemon, Ginger Ale & Black Pepper

Deserts:
🍿🍌🍨Caramelized popcorn Banana $72
~焦糖爆谷、香蕉、蓮花焦糖餅雪糕、紅莓
🥭🥥🍧Coconut sherbet $72
~ 香芒、蜜柚、椰子雪葩、花生、青檸、蜂巢脆糖
2023-10-30
午餐