2021-05-11
好钟意食米线😋最近好热衷周围揾啲好食既米线铺,呢间云川烧真系好出名,我谂好多人都听过甚至食过,今次专登入屯门食,听人讲盈丰间分店好似好食啲,所以专登拣呢间食!食完之后绝对觉得佢系我心目中好食既米线头几名🤩可唔可以系其他区开多几间分店😕等我想食既时候都食得方便啲。1️⃣螺旋藻+猪颈肉麻辣汤红薯粉(中辣)($53)好好好好食啊!第一啖饮个汤唔会好咸或者好呛喉,麻中带辣啱啱好,汤底唔会好油好红咁,但系味道完全系我钟意既♥️另外呢度既猪颈肉绝对系必试!猪颈肉好特别系切成丝状,好香,面头脆脆地带少少焦香同蜜香,超正😍而且猪颈肉既份量好多,食极都仲有😋 螺旋藻我都好钟意,唔系好多米线舖有得食螺旋藻,算系比较少见既配料,螺旋藻一样份量好多,铺满晒半碗面😲食落好滑一滑,仲要索晒啲汤🤩 红薯粉系波浪形既幼薯粉,食落弹牙烟韧👍不过觉得呢度既辣比较轻手,钟意辣既人我谂可以直接拣大辣,中辣冇乜料到😂 2⃣️香茅猪扒+韭菜云吞麻辣汤小锅米线(微辣)($53)微辣感觉系真系好似冇辣咁,好少好少辣味,不过麻辣汤底一样系好好味😋本身汤底入面啲猪肉碎、芽菜、韭菜、葱令到个汤底味道更加香。 香茅猪扒又系绝对诚意推荐!猪扒份
1️⃣螺旋藻+猪颈肉麻辣汤红薯粉(中辣)($53)
2⃣️香茅猪扒+韭菜云吞麻辣汤小锅米线(微辣)($53)
微辣感觉系真系好似冇辣咁,好少好少辣味,不过麻辣汤底一样系好好味😋本身汤底入面啲猪肉碎、芽菜、韭菜、葱令到个汤底味道更加香。 香茅猪扒又系绝对诚意推荐!猪扒份量好多,食落肉质偏淋少少,但系味道绝对有惊喜😳香茅既味道好香好出!而且肉唔会好肥或者煎得好油,好好味😋呢度既猪颈肉同猪扒暂时真系我食过既米线舖入面整得最高质既😌 韭菜云吞都好好食,皮薄馅靓😋米线既质地唔会太淋,煮得啱啱好👍 钟意食米线既人一定要试下呢间啊✨🤩