2022-11-08
今日同朋友一齐入咗屯门行山,行完山之后想揾茶餐厅坐低食小炒同埋饮啤酒倾吓计,有朋友之前嚟过呢间1号餐厅食饭,觉得佢嘅环境都几好而且食物好大份。所以我哋就决定入嚟坐吓食饭同埋吹水。红烧乳鸽朋友推介决定要叫嘅就系红烧乳鸽,佢成只好杂锦相,可以自己食到每一啖都系肉非常满足,而且佢嘅爱情非常香脆,佢嘅肉质亦都好有味。姜葱霸王鸡呢个鸡都好有惊喜,鸡肉的肉质好嫩滑,仲有有姜葱味。佢系连个鸡头都会上埋,摆盘都100分,仲加上有佢个甜豉油就满分!椒盐三蔬(茄子,花生苗,洋葱圈)我哋最后快清左嘅野食就系呢个椒盐三蔬,佢分别有茄子,花生苗和洋葱圈。佢哋整得每份都系外脆内juicy!蜜椒薯仔牛柳粒依个系𩠌饭一流嘅菜,佢嘅味道系甜甜辣辣的,好香好惹味!牛柳粒嘅份量都叫多,一半一半,牛柳粒的肉质都嫩滑,而且好有味。XO酱猪扒炒公仔面另外我哋有朋友想食公仔面,佢哋有个全日餐牌,我哋叫左个XO酱猪扒炒公仔面,呢个面都好吸引,佢的猪扒又够大块!
红烧乳鸽
姜葱霸王鸡
椒盐三蔬(茄子,花生苗,洋葱圈)
蜜椒薯仔牛柳粒
XO酱猪扒炒公仔面