难得放假,所以念住入屯门行下顺便睇下有咩好嘢食。见到屯门御海湾新开咗一间文青餐厅👩🏻‍🤝‍👩🏼,个Menu又几多唔同嘅选择,性价比都好高,所以就决定试吓呢间新餐厅。我自己个人比较钟意食Carbonara,佢地嘅Carbonara芝士🧀味好浓,钟意食芝士嘅一定唔可以错过😋!而且加$25仲可以转set,会加多一碗餐汤同埋沙律,好味double up😛除左Carbonara之外,职员姐姐仲推介左佢地嘅拿手菜之一「叉烧西班牙猪鞍架」。份量都唔细,加上焗嘅时间啱啱好,每件🐖都好juicy,啲汁加埋d伴碟同薯条真系好正🤭。最后我仲加咗水牛单骨鸡翼,味道甜甜辣辣好开胃,好啱做餐前小食😎环境黎讲真系好chill,好适合一个人静静地hea ,远离繁嚣🤣🤣隔离虽然对住轻铁站,不过隔音好好,唔会听到好嘈嘅叮叮声,而且餐厅嘅服务好好,上每道𩠌之后都会问下啱唔啱口味,有机会想去试埋dinner😳

午餐
  • Carbonara