2022-01-26
#pb食在屯门屯门新开田园风Cafe🍽️New Cafe Alert 🚨✨屯门主场有新cafe 紧系即刻去试试佢啦🤪 呢间cafe开左大约只有1个月 超级新✨ 佢系以前Soul Good个位 对出有一个小公园 配合店内简约田园风嘅装修🥰 店主们非常友善 超用心推介食物之余 亦好中意汲取客人意见👍🏻 店内只有4张枱 唔会好逼😍 佢冇限时 适合大家坐底慢慢做野、同朋友 / 店主倾下计❤️.大家黎到可以留意下佢嘅手写餐牌 价钱仲用左传统中国数字 超有特色🥰 食物种类都几多 有轻食、沙律、Toast、Pasta、All-day breakfast等😋 轻食价钱 $28 主食$78-$128不等👍🏻 价钱都几合理😍🔹Scones🍞两件Scones都好大个 入面有好多提子干😍 食落唔系好松软果种 不过又唔会好硬同好干身👍🏻 牛油味唔会好重 食落唔漏😋 不过我觉得可以再焗热少少 配clotted cream / strawberry jam食 会更加正🤪🔹全日的早餐🍞推介❤️ 其中一样主打食物👍🏻 佢嘅All-day够哂大份 两个人share食都冇问题😋 入面有三文鱼 + 千岛猪肉肠 + 纽伦堡肠 + 烟
屯门新开田园风Cafe🍽️
New Cafe Alert 🚨✨
🔹Scones🍞
🔹全日的早餐🍞
推介❤️ 其中一样主打食物👍🏻 佢嘅All-day够哂大份 两个人share食都冇问题😋 入面有三文鱼 + 千岛猪肉肠 + 纽伦堡肠 + 烟肉 + 炒蛋 + 车厘茄 + 沙律菜 + 白啡蘑菇 + 无花果核桃酸种面包😍 沙律菜用左水耕菜 食落特别新鲜、爽🤪 两款肠各有特色 一条食落juicy d 一条肉质实d😆 另外特别要赞个酸种面包 就算有核桃系入面 都唔会好硬👍🏻
🔹Flat White ☕
佢用左Brazil配Ethiopia嘅日晒咖啡豆做Housr Blend豆 酸度会较高 尤其是摊冻左之后🤪 但系个酸度配合食物嘅咸甜就刚刚好 两者互相中和👍🏻
整体以新店黎讲 质素唔错😋 虽然唔系特别出色 但胜在食材用料好高质、好用心👍🏻 同埋成间舖氛围都好relaxing 店主又友善 所以大家不妨帮衬下🤪
pal.
屯门达仁坊1-29号远东发展屯门中心大厦地下L号舖