2023-05-30
自家研制既顶立面口感介乎于太面同乌冬之间 烟韧弹牙配上65度慢煮既鹿儿岛鸡胸 口感扎实得黎好嫩滑乌冬既汤底有三款可以拣 分别系:天、地、海今次我地就试左天同海😋🍴天·顶立 ($95)黑蒜油鸡白鱼介汤呈奶白色 黑蒜油更加提升左鸡汤既鲜味👍🏻🍴海·顶立 ($95)虾头龙虾鱼介汤用清酒加上虾头同龙虾壳熬煮而成 虾汤味超级浓郁!! 仲带有少少酒香🥰 虽然呢个汤底比起天·顶立浓 但唔会好咸 两个汤底都好味到忍唔住饮哂🙈🍴鬼套装 「布丁+冷萃珈琲(100ml)」(+$70)餐厅选用意大利著名品牌Gardelli既咖啡豆 果日我地饮既house blend入口有少少果酸味 中段有焦糖味 之后再有d朱古力既味道☕️虽然我唔系好识饮咖啡 但系觉得好好饮😆布丁既蛋味好浓 口感都好滑🍮店员上菜既时候会仔细讲解每道食物同咖啡 亦都有建议我地先饮一啖咖啡 再饮一啖汤底 最后再饮多啖咖啡 咖啡同汤底既味道都会有少少唔同 好特别🤯 佢地系menu都有图文并茂咁解释呢个化学作用既原理 真系好有趣🤣 另外铺头座位唔多 建议大家留意餐厅既营业时间 早少少去 当日都见到唔少人因为截左龙所以食唔到🙈
配上65度慢煮既鹿儿岛鸡胸 口感扎实得黎好嫩滑
乌冬既汤底有三款可以拣 分别系:天、地、海
今次我地就试左天同海😋
🍴天·顶立 ($95)
黑蒜油鸡白鱼介汤呈奶白色 黑蒜油更加提升左鸡汤既鲜味👍🏻
天·顶立
🍴海·顶立 ($95)
海·顶立
🍴鬼套装 「布丁+冷萃珈琲(100ml)」(+$70)
布丁既蛋味好浓 口感都好滑🍮