2020-12-29
最近因为放假所以专登系香港四围去下,喺坐巴士去屯门码头之前, 喺置乐发现咗呢间简约设计嘅日系cafe,全白色同灰色系我钟意嘅休闲文风style,令人好舒适。因为今日天气有啲热,所以就叫咗杯冻cafe latte,而朋友就叫咗杯all black,佢嘅咖啡豆好香, 应该mid roasted, 有少少nutty味同冇咩酸味(平时都钟意饮苦味浓啲,麻麻酸味),唔错,不过下次要饮返杯hot coffee再试真d !另外都嗌咗两件cheesecake一件原味,一件绿茶味 两件都好好味,唔太甜。特别系绿茶味,佢嘅绿茶味十分之浓郁,仲可以食到少少茶嘅甘香苦味。而蛋糕面嘅焦度刚刚好,入面嘅硬度唔会太硬,溶得刚刚好,食完都唔会觉得腻。环境好舒适,绝对适合同朋友慢慢边品尝咖啡,边倾偈。店员服务态度亦好好,大家嚟到屯门,一定要嚟试!店舖座位唔多,下午嚟到可能要排一阵队先有位,但系排队系绝对值得☺️。