屯门虹桥顶立珈啡X拉面X甜品|美味的秘密今日去屯门探朋友,佢介绍我去虹桥一间隐世拉面小店,佢神神秘秘话呢间拉面店非常特别店内装潢充满好多日本传统装饰,最抢眼一定系大大个红色日式灯笼,门口挂住和式灯笼,门口木牌写咗拉面店嘅介绍,小店运用拉面配合珈啡带出「鲜味x珈啡」独有主题店员好有耐心介绍佢地既咖啡同拉面,完全感受到佢除咗对拉面、咖啡嘅热爱,今次试咗佢地新出贝汁汤底,利用鲜贝及白酱油混合调制,利用贝类鲜味加强汤底中鲜甜另外朋友试咗佢地限定汤底,白酱汁加乌梅子,白酱汁汤头满满豚骨脂香,混了一点乌梅子酸增加了丰富的口感昭和硬布甸布甸口感比较硬身,食落去蛋味十足,甜味唔会话太浓郁而且食落去口感非常嫩滑,估唔到佢哋甜品都做得非常出色,绝对抵赞;另外士多啤梨巴克斯蛋糕绝对系惊艳,顶立珈啡X拉面X甜品都做到好高分家阵原来出咗自家Tee可以有独有优惠当日穿着本店Tee可指定产品免费,免加一,优先入坐都好正😳😳📍顶立屯门井财街9号锦发大厦地下20B号
屯门虹桥顶立珈啡X拉面X甜品|美味的秘密

昭和硬布甸