2021-01-11
瘦编今日同屋企人黎到屯门买野,当然都要系附近揾食啦,平时多数系V city,今次特别啲,去到另一边,悦品酒店后面嘅工业大厦,试下依间平民食堂「其味煮意」。👍🏿-依间餐厅位置系一间工业大厦嘅1楼,铺位都几大,装修比我嘅感觉好干净整洁,同屋企人黎食野可以坐得好舒服唔会太迫。餐牌有好多选择,普通嘅午餐set平均$50左右,岩哂附近嘅打工仔。我同屋企人就试下升级套餐,美国安格斯西冷牛扒5oz同煎封三文鱼柳。牛扒脂肪分布平均,唔会太肥腻,肉质嫩滑,带有少许咬口,牛肉味道香浓,非常有惊喜。三文鱼唔会有雪藏味肉质结实,煎得岩岩好,唔会太干身,食落仲有啲肉汁。虽然只系小店,但系食材绝无马虎。配料都唔错,薯角同茄子新鲜炸起,好好食!🥰-同老板倾落计,知道原来佢地都系疫情下开业,餐厅坚持唔落味精,用料都好有要求,食客绝对可以安心食用。另外仲试埋佢地嘅下午茶热狗餐,劲好食!条热狗肠一咬即刻爆肉汁出黎,新鲜炸起鸡翼都好吸引,唔会炸过龙。如果我系附近做野,应该会成日引唔住食佢地嘅下午茶餐。😆-味道评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)回购评分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)-➡️ 其味煮意 (屯门)📍
味道评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
回购评分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ 其味煮意 (屯门)
📍 屯门震寰路3号德荣工业大厦1楼D室