2024-06-02
.📍#焼肉焰适逢我哥哥生日,喺呢一间烧肉订咗位,平时经过成日都满座,见到有各式各样嘅和牛,即管嚟试吓,同哥哥开心庆祝生日☺️❣️原条柠檬牛舌 $388最近好流行烧原条牛舌,成条拉出嚟特别长,肉与肉之间加咗柠檬,提升咗舌嘅鲜味,店员话咁样食另有一番风味,食落的确好清新好有𡁻口,厚切特别锁汁😆❣️酱渍原条封门柳 $218封门柳比较有牛味,好易索哂啲酱汁,烧完更香口,甜甜日式酱汁令肉质更升华。❣️和牛盛合(三筋肉、西冷、三角牛小排) $688见到隔篱枱都有叫呢个盛合,绝对系奖励自己之选,牛小排为最浓牛味,西冷花纹好靓,比较多油脂,入口即溶嘅感觉。三筋肉脂肪较少,口感较弹,油花虽少但分布均。❣️和牛寿司(四件)$108即场用火枪烧,半生熟嘅和牛片都较嫩滑,有烧灼嘅味道,肥而不漏,好食!❣️北海道蜜瓜益力多绿茶(冻)$42宜家蜜瓜开始当造,试下呢杯先,蜜瓜味好清新,益力多同绿茶中和咗,唔会太甜几特格,烧肉几啱饮😋❣️芒果益力多绿茶(冻)$42另外叫埋芒果,饮到芒果嘅香甜味💛有少少解热气嘅感觉,可以试下。** 收取加一服务费**——————————————- 📍 焼肉 焰🏠 屯门屯顺街1号屯门市广场1期2楼22
📍#焼肉焰
❣️芒果益力多绿茶(冻)$42
** 收取加一服务费**
——————————————-
📍 焼肉 焰
🏠 屯门屯顺街1号屯门市广场1期2楼2253A号舖FOODMAZE内
#Hkfoodstep
#hkfoodstep屯门