今晚 👧🏽 想食台湾嘢,近近哋拣咗老妈拌面 。屯市呢间老妈拌面系Open Area,感觉开扬 。拣咗二人套餐,前菜包两款小食、一个拼盘、两个主菜同甜品饮品 ,然后再加多咗个菜 🥬用QR code落完单,好快就上咗两小碟 。一碟系香辣四季豆 🌶️ 香辣惹味 ;另一碟就系冷盘蕃茄仔 🍅 酸酸甜甜,十分开胃拼盘就拣咗路边小吃拼盘 🍡 有花枝丸、台湾肠同豆乳香香鸡 。花枝丸同台湾肠就正常发挥 。见到炸鸡同一碟酱汁,仲谂紧咩系豆乳香香鸡 🤔 一试个酱就明白了,系腐乳酱,配上炸鸡十分咸香惹味👧🏽 主菜拣咗西红柿慢煮牛肋条配珍珠米饭 。配菜十分丰富,有白红萝卜同蕃茄 🍅 酱汁蕃茄味浓郁,如果再多啲汁送饭就一流了🤭 牛肋条分量颇多,亦出乎意料地软腍入味,颇为惊喜👍🏻👦🏻 就拣咗私房花雕鸡拌面 。上菜时见到颜色有点淡同较干身,还以为会麻麻哋 。但系原来面底仲有拌面酱汁🥢嫩滑唔柴嘅鸡肉加上小量花雕酒同药材味🫚完全唔淡仲重油香好惹味 ,送刀削面一流 ,大大啖十分满足 。再加上红葱蒜酱油生菜,又系营养均衡嘅一餐🤤中途两杯饮品都陆续上埋,一杯冻百香国宝茶,有丰富嘅百香果,底部就系菠萝碎🍍饮落清新得嚟又唔太甜 。另
今晚 👧🏽 想食台湾嘢,近近哋拣咗老妈拌面 。

中途两杯饮品都陆续上埋,一杯冻百香国宝茶,有丰富嘅百香果,底部就系菠萝碎🍍饮落清新得嚟又唔太甜 。另一杯就拣咗最新推出沙冰系列中嘅芒果沙冰🥭香浓芒果味,既清新又透心凉 。

埋尾到甜品,一份淋咗朱古力酱嘅云尼那雪糕球🍨雪糕用上Dreyer’s,颇有诚意。另一个就系草莓柠檬爱玉冻,平时比较少见,为食嘅👦🏻觉得份量可以再多啲 。

主菜饮品都不俗 ,套餐价钱亦唔算贵,值得一试,👦🏻表示仲想回头试埋其他拌面 。

• 豆乳香香鸡
  • 西红柿慢煮牛肋条饭