朋友介绍过呢间「盘子工房By the tray」,见今日开车嚟开屯门 于是决定去试吓, 餐厅位于屯门建生邨入面嘅建生商场,相当有隐世小店feel 💛铺内装修几靓 有干花同木系 好Warm! 同埋系黄店 更加要支持!💛由于个晚我同fd 都好肚饿🌝 所以分吃叫左2个main course 再每人加左$35 配埋Mini餐汤、蒜蓉多士、沙律🥗!点知食完两个都超级饱🤣🤣 前菜已经好惊喜!餐汤系南瓜🎃汤 好浓郁 仲有粒粒南瓜、蒜蓉多士都系少有既香脆、沙律落咗开胃既醋汁(?)好好味呀!主食叫左黑松露配大啡菇杂菌忌廉饭($85)上碟个好靓 仲配埋大啡菇汁🤎 捞埋芝士同黑松露 份量足又正~另外仲叫左自家制青酱烟三文鱼意粉($75)份量依然足料 青酱都好唔客气!饮品方面叫左杯Iced Match Latte ($50) 少贵 不过又几香抹茶🍵味 好饮!整体嚟讲 样样食物都above average🥰 屯门屋邨Cafe 有呢个质素 系超晒班!屯门友一定要试试🙉🙉

沙律落咗开胃既醋汁(?)好好味呀!
南瓜汤、蒜蓉多士、沙律

主食叫左黑松露配大啡菇杂菌忌廉饭($85)

另外仲叫左自家制青酱烟三文鱼意粉($75)
份量依然足料 青酱都好唔客气!

Iced Matcha  Latte
Iced  matcha  latte