🎀屯门。屋村附近竟然有日式装修拉面店🍜🎀🪄店名* #花华和食屋🔮地址* 屯门良德街8号珀御地下G06号舖 🔮🗾分店地区🗾 没有分店💰价钱$461 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同区推介👉地区搜寻🔍🗾#pickyme_屯门剩系食呢一类👉食物类型搜寻🔍🍜#pickyme_日本菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐厅环境🎵虽然个人住系屯门 但系发觉有好多时都好少发现原来屯门都有好多好嘢食 我以前屋企附近 𠮶边有新起程之后多咗好多西餐同日本菜 一间有外表已经好吸引 出面会有个位置铺满白石头 以及有樱花树及日本装饰 好似喺日本当地嘅餐厅 啱晒打卡 入到去舖头虽然唔系好大间 但系睇得出佢哋嘅设计好有心思 天花布满日本樱花伞 以及用木制桌椅 仲有圆形玻璃悬吊灯 超级有气氛 而且仲做咗开放式厨房 等客人可以见到厨师烹调🍽️食物质素🍽️食物嘅数目吾算超多 但种类选择几多 除咗有铺头特色拉面之外 仲有日式炸物小食 刨冰 芭菲及饮品 而且餐牌仲配有精美图片 睇到我样样都想食啊真系😍👀评分💖💖💖💖💖🪄浓厚蟹汤拉面 $98我就拣咗呢款相当吸引既蟹汤拉面 黎到个卖相果然系相当吸引😍配有原只溏心蛋 以及两
🎀屯门。屋村附近竟然有日式装修拉面店🍜🎀

🪄店名* #花华和食屋
🔮地址* 屯门良德街8号珀御地下G06号舖 🔮
🗾分店地区🗾 没有分店
💰价钱$461 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐厅环境🎵

🍽️食物质素🍽️

🪄浓厚蟹汤拉面 $98
我就拣咗呢款相当吸引既蟹汤拉面 黎到个卖相果然系相当吸引😍配有原只溏心蛋 以及两片肥瘦均匀既厚切叉烧 一啲都吾会鞋口 值得一赞 而且佢地甘面质都系我钟意既质地 完美吸入鲜味浓汤!

🪄干贝蟹白汤拉面$108
呢款除左蟹汤外 仲加入左干贝去熬制 所以汤底呈现奶白色 呢款比起上面既蟹汤会无甘油腻 但仍然充满鲜味 如果钟意海鲜汤底这系吾好错过🥰

🪄炸鸡皮饺子五件$58
佢地既小食真心出色 大家都知道鸡皮饺子一定要即炸先够脆卜卜 今次完美做到 上到黎仲热辣辣 边食入面肉汁仲流出黎 超邪恶👿

🪄 Tiramisu刨冰$79
估唔到拉面店都有刨冰食 仲要tiramisu呢个味道都比较特别 而且味道做得几好喔 每一啖咖啡浓郁 又吾会过甜 值得一提系佢地个刨冰入口即溶 吾会好硬 入面仲配有我最爱既麻糬及抹茶蕨饼 超幸福☺️

🪄饮品-波子汽水$28 & 山政小山园抹茶$48
当日除左有叫波子汽水外 另外一款 山政小山园抹茶都几有特色 呢一款抹茶味好浓郁 带少许甘香 而且卖相都好啱打卡👍

(5个💖为最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整体评级⚜️