2017-06-09 952 浏览
去屯门市广场睇戏,趁开场前去医下肚。屯门市广场连锁店较多,许多都质素一般,突然醒起之前食过what the pho晚市都几好食,就去同朋友点少少嘢食顶住档先。平日嘅午市都唔少人~猪耳扎肉蒸粉包($68)透薄嘅粉皮包裹着已腌味嘅猪肉碎、虾等,馅料塞到好饱满,材料非常丰富。因为粉包新鲜蒸好,所以一定要趁热食,新鲜热辣咁食,粉皮特别柔软!猪耳扎肉亦有4块,每块扎肉都加有猪耳,更添口感。越南四式冻檬($84)越南菜我另一至爱就系冻檬,因为可以狂加酸辣汁,食落酸酸甜甜,特别开胃!而呢个四式冻檬有齐四种材料,包括烧猪耳扎肉、烧猪颈肉、猪手同埋烧肉串,款式多样,适合爱新鲜又贪心嘅我,哈哈。当中猪颈肉烧得爽口而不腻,极有咬口,有惊喜。猪手亦炆得够腍同入味。而烧猪耳扎肉则比平时食开嘅多咗猪耳,所以食起来会多咗爽口嘅口感,口感上大大提升。香芒龙脷柳米纸卷($58)我好钟意食米纸卷,但要食到好食有弹性嘅米纸卷其实一d都唔容易,之前嚟what the pho已经试过呢度嘅出品有水准,所以就额外encore咗一份。米纸依旧透薄烟韧,包住外脆内软嘅鱼柳,以及香甜嘅芒果,味道层次丰富之余,亦毫不油腻,味道清新,健康

平日嘅午市都唔少人~

猪耳扎肉蒸粉包($68)

越南四式冻檬($84)

香芒龙脷柳米纸卷($58)
我好钟意食米纸卷,但要食到好食有弹性嘅米纸卷其实一d都唔容易,之前嚟what the pho已经试过呢度嘅出品有水准,所以就额外encore咗一份。米纸依旧透薄烟韧,包住外脆内软嘅鱼柳,以及香甜嘅芒果,味道层次丰富之余,亦毫不油腻,味道清新,健康又好食。

椰青($38)
椰青味道好清香,而且好大个,入面好多水,解渴一流。

难得事隔一段时间,餐厅食物水准仍然保持到!