2025-01-17 232 浏览
主打上海菜,屯门难得新开左铺,所以就特意去试吓。几多人下, 等咗阵就入到去坐低,环境都几干净企理,唔会觉得逼夹。松子大黄鱼 🐟大大条,卖相一流!个卖相已经赢晒!🤤 佢哋嘅做法系先将黄鱼起肉,再用腌料腌制,之后再沾上薄薄嘅面粉,然后落镬炸至金黄色,外脆内嫩。炸好之后,再铺上香脆嘅松子粒同埋少少嘅配料,最后淋上少少酱汁就完成啦!👍 佢哋炸得金黄色,脆卜卜嘅松子粒粒分明,鱼肉好嫩滑,完全唔会觉得干身,而且调味恰到好处,唔会太咸,鲜甜味十足!😋 仲有好多虾仁🦐喺入面!👍蟹粉小笼包 🦀蟹粉小笼包一上枱,热辣辣🔥嘅感觉扑面而来!睇落去就已经好吸引!🤤 一咬落去,汤汁爆晒出嚟,鲜甜嘅蟹粉味!个皮薄薄嘅,烟韧又唔会易烂,口感一流!😋 食落去真系好满足!💯 上海婆婆 (V City) 🥢屯门乡事会路83号V City 1楼L1-10号舖______________________________

松子大黄鱼 🐟

蟹粉小笼包 🦀