2016-10-11 815 浏览
唐记可算屯门家传户既车仔面档,由出世,番学甚至出黎做野,唐记仍然屹立至今。三𩠌车仔面由以前开业十蚊到而家廿三蚊,依然价廉物美。今日lunch食左个难食午餐,今晚要系唐记大食特食弥补我下昼受既罪😣我对自己好唔客气叫左牛杂粗面,再加红肠,豆卜,鸡翼尖。牛杂好丰富,有猪肠,牛腩,牛栢叶,金钱肚,牛部份应有尽有。食唐记一定要叫加腩汁,因为用左唔少牛腩焖制而成,所有牛腩精华留哂系汤汁中。豆卜一定要叫,豆卜表面卤汁全渗透,内里更暗藏满满汤汁,非常浓味。牛腩完全冇用梳打粉,全靠时间一分一秒焖煮变得软腍。金钱肚鲜嫩。猪肠肥美,内里清洁干净。牛栢叶非常爽口。鸡翼尖完全无需好困难吸啜先食到皮同肉,因为已经焖到好软好入味,轻轻一咬就轻易食到。红肠有成5片咁多架。

牛腩完全冇用梳打粉,全靠时间一分一秒焖煮变得软腍。
金钱肚鲜嫩。
猪肠肥美,内里清洁干净。
牛栢叶非常爽口。
红肠有成5片咁多架。