2019-04-09 112 浏览
有时坐巴士紧会留意到有间有间好细既甜品舖, 门口放著精美既木牌menu, 好靓好有特色虽然铺头唔大,但唔会比人有一种好迫的感觉,可能见到D摆设有种家既感觉今日坐巴士黎到忍唔住落左车,入去食番个甜品先,实际店舖比较细, 只有三张枱同一张吧台, 而且佢地原来仲有做茶餐想甜尝甜既甜品都叫做多野食同几特别......(睇个名都好吸引)今日叫左个朱古力心太软, 佢地都系即叫即整虽然佢地得一个甜品师傅系度整, 但我都好佩服佢, 自己一个就应付到咁多客人(好多都即叫即做), 所以平均都需要5至10分钟心太软切开即时有朱古力酱流出,配合埋佢地既雪糕(佢地有自家(软雪糕机), 真系绝配另一个就试左佢既芋圆仙草, 食落相当有口感又香滑,芋圆够弹牙, 配合仙草同黑糖味,增加了一种层次感, 好食经开真系会令你落车, 食番个甜品离开既甜品店

今日坐巴士黎到忍唔住落左车,入去食番个甜品先,

今日叫左个朱古力心太软, 佢地都系即叫即整

另一个就试左佢既芋圆仙草, 食落相当有口感又香滑,
芋圆够弹牙, 配合仙草同黑糖味,增加了一种层次感, 好食

经开真系会令你落车, 食番个甜品离开既甜品
2019-03-23