2024-06-24
Happy Friday 当然要约闺蜜一齐饭聚,倾心事兼食好西今日出黎尖沙咀山林道38银座搭䢂上13楼就到。装潢以黑色&金色做主调,俾人一种浪漫有情调既感觉,服务员有礼地递上水杯餐厅主打西餐,由前菜主食到甜品饮品都一应俱全,招牌名有oyster and steak ,一定要试下佢既蚝同牛留意望埋门口位有块黑板menu , 内容有哂厨师推荐菜式法国生蚝我同姊妹比较钟情法国蚝既重金属海水味,所以叫左两款经典蚝,分别系:-Synanyme -Gillardeau 蚝肉非常鲜嫩肥美,最后饮埋海水,简直系鲜味天花板海胆三文鱼他他配多士唔好睇呢味外表精致,原来仲好有内涵黎自北海道既海胆真系好creamy 同鲜味,配上同样鲜味既三文鱼他他,呢对鲜嫰孖宝夹住脆口多士,啖啖都系味蕾上既享受安格斯薄烧牛肉系必点之一,呢个安格斯牛肉味都几出,个人觉得就咁食都已好够味,钟意惹味d既朋友可以点埋佢既烧汁西京烧比目鱼小妹我极钟情香浓鱼脂,入口滑溜既比目鱼,厨师今次烧到㶶左d,如果烧到岩岩好金黄色就perfect 啦松露什菌汤未放入口已经超香松露香,入口系blend 到极仔细既什菌,加入少量奶油,滑得黎感觉到少少渣
今日出黎尖沙咀山林道38银座搭䢂上13楼就到。
留意望埋门口位有块黑板menu , 内容有哂厨师推荐菜式
法国生蚝
-Synanyme
-Gillardeau
蚝肉非常鲜嫩肥美,最后饮埋海水,简直系鲜味天花板
海胆三文鱼他他配多士
唔好睇呢味外表精致,原来仲好有内涵
黎自北海道既海胆真系好creamy 同鲜味,
安格斯薄烧
西京烧比目鱼
松露什菌汤
未放入口已经超香松露香,入口系blend 到极仔细既什菌,加入少量奶油,滑得黎感觉到少少渣既口感几特别,点埋跟汤餐包,口感更丰富
值得一赞服务员会顾及客人食用速度,一道接一道菜上,整个环境都好宁愿舒适,食物质素不俗,系倾心事既好地方