2024-04-23 98 浏览
山林道好多餐厅就大家都知,原来楼上就有不少值得一试嘅餐厅,今次就拣咗一间有格调嘅西餐厅试吓(其实系俾佢嘅生蚝吸引咗🙈)。呢度嘅装修好有格调,用咗绿色拼啡色嘅色调,有种英伦风嘅感觉。首先我同朋友二人每人点左杯酒精饮品,我就点左健力士黑啤生啤,朋友就点左杯 signature cocktail。我地2人点左5样嘢,首先先试下老板推介嘅生蚝,叫左2只款试试,1只系爱尔兰schalle,1只系西非野生蚝。2款都好饱满大只,真系比较唔到边款好食啲🤣之后就系鹅肝多士,满满嘅油香,食完想再食。再黎系烧牛舌心串同烧大虎虾,牛舌心食落好爽口,虎虾够晒大份,虾头啲膏好正好好味。最后系牛小排,叫左5成熟,好香牛味,熟度都岩岩好。总结成餐饭都好满足,环境又坐得舒服,拍拖或者同朋友谈心都好适合。

之后就系鹅肝多士,满满嘅油香,食完想再食。