2022-10-23
📍 JUST'er Bar & Restaurant (尖沙咀)尖沙咀山林道13号地下A1-A2号舖———————————————Assorted platter set 门西淋牛猪仁鸡 vs 虾兵蟹将(💰: 445 hkd)呢个拼盘可以话系必点,基本上每枱都有叫,海鲜、猪、鸡等都有齐,一次过满足我哋几个愿望✨🪄慢煮蒜香春鸡(半只)🍗烧春鸡上面铺满左孜然粉,味道浓郁,鸡肉都几多汁几滑,唔会太干身~焗多汁猪仔骨🍖猪仔骨份量好足,有大约六条,用咗烧烤酱腌得好入味,肉质嫩滑,而且够多汁唔会太干身,表面都焗得好焦香✨🤤多汁淫虾🦞呢间餐厅嘅菜式名玩味都好重🤣 呢度菜其实系开边龙虾,龙虾肉质鲜嫩弹牙,一啲都唔霉,仲有好多虾膏添🤩🤩炸软壳蟹🦀软壳蟹炸到脆卜卜,仲要啖啖肉,炸得好香口,粉浆亦唔会太厚。啤酒薯条🍟啤酒薯条热辣辣新鲜炸起,食落非常松脆,薯仔味浓,食到我停唔到口🤭菠萝热情果沙冰🍍🍹(💰: 45 hkd)沙冰酸酸甜甜好开胃,有好香菠萝味,甜度亦都啱啱好唔会太过,有种好清新嘅感觉🔅总括嚟讲餐厅食物质素高,而且装修好特别,采用全落地玻璃设计,墙上亦都挂咗好多霓虹灯牌,充满香港特色之余,亦好有时髦玩
尖沙咀山林道13号地下A1-A2号舖
———————————————
Assorted platter set
门西淋牛猪仁鸡 vs 虾兵蟹将
(💰: 445 hkd)
慢煮蒜香春鸡(半只)🍗
焗多汁猪仔骨🍖
多汁淫虾🦞
炸软壳蟹🦀
软壳蟹炸到脆卜卜,仲要啖啖肉,炸得好香口,粉浆亦唔会太厚。
啤酒薯条🍟
菠萝热情果沙冰🍍🍹
(💰: 45 hkd)
总括嚟讲餐厅食物质素高,而且装修好特别,采用全落地玻璃设计,墙上亦都挂咗好多霓虹灯牌,充满香港特色之余,亦好有时髦玩味嘅风格🪩 餐厅座位唔算太多,容纳30人以内,如果大家想食记住早啲订座啦~
整体评分 (6个🐽为满分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽
环境:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
服务:🐽🐽🐽🐽
🐾: 佐敦站D出口步行4分钟
#mugmugeats_尖沙咀 #尖沙咀好去处 #尖沙咀美食 #尖沙咀西餐 #fushion #lobster #fries #ribs #roastchicken #globaleats #西餐 #特色餐厅 #打卡 #尖沙咀打卡