2023-12-08 53 浏览
去咗尖沙咀山林道食新餐厅,虽然系楼上餐厅但环境好靓,我好喜欢皮革梳化同凳,靓之余仲好好坐,格调都高啲,枱兴枱之间十分阔落,倾偈都倾得开心啲。餐牌有刺身、日式同西式料理选择,一间餐厅可以满足你两个愿望啊意粉、拉面、乌冬嘅搭配毫无违和感铁板烧种类好多,可以饮返两杯鹅肝多士最近发现香港越嚟越少餐厅会做鹅肝多士,难得见到就梗系要食啦,鹅肝大块过多士见到都开心,摆盘都好靓,令我口水都流埋,多士烤得香脆配上煎得甘香嘅鹅肝,整个口腔都溢满鹅肝同多士嘅香味,食完一件好想再食一件安格斯肉眼肉眼扒同薯角嘅香味未摆上枱已经闻到,牛扒表面煎到焦香,油脂均匀分布,色香俱全,急不及待切开放入口品尝,牛脂同牛肉香味系口腔混合嘅味道令人难忘,好想饮返杯,可惜朋友唔饮酒我都冇饮到,牛肉鲜嫩唔韧十分好食。牛扒上而嘅系炸蒜片,炸得香脆似薯片咁,呢样嘢好啱𩠌酒刚刚好七成熟,肉质juicy 薯角炸得酥脆但完全唔油腻,唔需要点茄汁都够好味香虾虾意粉不得不赞啲虾虾,又爽又弹冇得输,味道鲜甜,茄汁甜酸适中,系新鲜蕃茄嘅味道,轻微嘅辣味令到虾味同蕃茄味更有层次,意粉软硬适中虾虾好爽弹朱古力慕丝蛋糕浓厚朱古力味,入口即溶,甜苦比例适中,

意粉、拉面、乌冬嘅搭配毫无违和感

铁板烧种类好多,可以饮返两杯

鹅肝多士

安格斯肉眼

刚刚好七成熟,肉质juicy

薯角炸得酥脆但完全唔油腻,唔需要点茄汁都够好味

香虾虾意粉

虾虾好爽弹

朱古力慕丝蛋糕
浓厚朱古力味,入口即溶,甜苦比例适中,好食
2023-11-27